Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5004
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛомова, Неоніла Миколаївна-
dc.contributor.authorLomova, Neonila-
dc.contributor.authorМерзлов, Сергій Віталійович-
dc.contributor.authorMerzlov, Serhii-
dc.contributor.authorНаріжний, Сергій Анатолійович-
dc.contributor.authorNarizhniy, Serhiy-
dc.date.accessioned2020-08-21T04:15:59Z-
dc.date.available2020-08-21T04:15:59Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationЛомова Н.М. Спосіб виробництва стерилізованого вершкового масла: патент на корисну модель № 143387, МПК (2020.01) / Н.М. Ломова, С.В. Мерзлов, С.А. Наріжний .- заявл. 21.02.2020, опубл. 27.07.2020 .- Бюл. №14 .- 4 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5004-
dc.descriptionField of application. The invention relates to the dairy industry, namely the production of butter. The essence of the invention. The method of production of sterilized butter involves the gradual cooling of high-fat cream, packaged and heat-treated in tin cans, under conditions optimal for the formation of technological properties of the finished product. Technical result. The invention will improve the quality and structural and mechanical properties of sterilized butter, increase its nutritional value, extend the shelf life of the finished product to 2 years in unregulated temperatures, but not above 25 oC. THE INVENTION A method of producing sterilized butter, including obtaining, normalizing, packing, sterilizing high-fat cream, and cooling, characterized in that the cooling is carried out under static conditions in two stages: the first - in an autoclave for 20 minutes. to reduce the temperature of the heating medium 40 ± 2 ° C; the second - in a refrigerator with a temperature of 8-10 ºC for 10 ± 0.5 hours.uk_UA
dc.description.abstractГалузь застосування. Винахід відноситься до молочної промисловості, а саме виробництва вершкового масла. Суть винаходу. Спосіб виробництва стерилізованого вершкового масла передбачає поетапне охолодження високожирних вершків, розфасованих та термооброблених в жерстяних банках, за умов оптимальних для формування технологічних властивостей готового продукту. Технічний результат. Винахід дозволить покращити якість та структурно-механічні показники стерилізованого вершкового масла, підвищити його харчову цінність, подовжити термін зберігання готового продукту до 2 років в нерегульованих температурних умовах, але не вище 25 oС. Формула винаходу. Спосіб виробництва стерилізованого вершкового масла, що включає отримання, нормалізування, фасування, стерилізацію високожирних вершків, та охолодження, який відрізняється тим, що охолодження здійснюють в умовах статики у два етапи: перший – в автоклаві протягом 20 хв. до зниження температури нагрівного середовища 40±2 °С; другий – в холодильній камері з температурою 8-10 ºС протягом 10±0,5 год.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectмасло вершковеuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectвиробництвоuk_UA
dc.subjectструктурно-механічні показникиuk_UA
dc.subjectхарчова цінністьuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectproductionuk_UA
dc.subjectstructural and mechanical parametersuk_UA
dc.subjectnutritional valueuk_UA
dc.titleСпосіб виробництва стерилізованого вершкового маслаuk_UA
dc.title.alternativeMethod of production of sterilized butteruk_UA
dc.typeПатентuk_UA
dc.identifier.udc637.234uk_UA
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sposib_vyrobnytstva.pdf985,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.