Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/480
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБомко, Лідія Григорівна-
dc.contributor.authorBomko, Lidiia-
dc.date.accessioned2018-04-03T13:17:14Z-
dc.date.available2018-04-03T13:17:14Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/480-
dc.descriptionБомко Л.Г. Продуктивність та біохімічні показники в печінці курчат-бройлерів за дії ферментного препарату / Л.Г. Бомко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць. – Біла Церква: БНАУ. – № 1’2015. – Вип. 1 (116). – С. 142–145.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено вплив целюлозолітичного ферменту, одержаного із штаму Aspergillus terreus, який культивували на поживному середовищі без додавання, а також із внесенням мінеральних та органічно-мінеральних комплексів Купруму на продуктивність і деякі біохімічні показники у печінці курчат-бройлерів. Встановлено, що згодовування целюлази, одержаної за удосконаленою біотехнологією у складі комбікорму впливає на підвищення живої маси птиці в ІІ дослідній групі на 9,5 % проти контролю і сприяє підвищенню активності амінотрансфераз та каталази, що свідчить про активацію білоксинтезуючої функції печінки та посилення обмінних процесів у тканинах. За дії досліджуваної кормової добавки ензиму на фоні зростання анаболічних процесів підвищується антиоксидантний статус у організмі курчат-бройлерів. The influence of the cellulosolytic enzyme obtained from the Aspergillus terreus strain, which was cultivated on a nutrient medium without addition, as well as the introduction of mineral and organo-mineral complexes of copper on the productivity and some biochemical parameters in the liver of broiler chickens, was studied. It has been established that feeding of cellulase obtained on the basis of improved biotechnology in the composition of mixed fodder has an effect on the increase of live weight of bird in the II experimental group by 9.5% against the control and promotes an increase in the activity of aminotransferases and catalase, which indicates the activation of the bleoxintetizing function of the liver and the enhancement of metabolic processes in fabrics For the activity of the investigated feed supplement of the enzyme on the background of the growth of anabolic processes, the antioxidant status of the chicken broilers increases. Исследовано влияние целлюлозолитического фермента, полученного из штамма Aspergillus terreus, который культивировали на питательной среде без добавления, а также с внесением минеральных и органо-минеральных комплексов меди на производительность и некоторые биохимические показатели в печени цыплят-бройлеров. Установлено, что скармливание целлюлазы, полученной по усовершенствованной биотехнологии в составе комбикорма влияет на повышение живой массы птицы во II опытной группе на 9,5 % против контроля и способствует повышению активности аминотрансфераз и каталазы, что свидетельствует об активации белоксинтетизирующей функции печени и усиления обменных процессов в тканях. За действия исследуемой кормовой добавки энзима на фоне роста анаболических процессов повышается антиоксидантный статус в организме цыплят-бройлеров.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectжива масаuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectбілокuk_UA
dc.subjectlive weightuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectchicken broilersuk_UA
dc.subjectproteinuk_UA
dc.subjectживая массаuk_UA
dc.subjectпроизводительностьuk_UA
dc.subjectцыплята-бройлерыuk_UA
dc.subjectбелокuk_UA
dc.titleПродуктивність та біохімічні показники в печінці курчат-бройлерів за дії ферментного препаратуuk_UA
dc.title.alternativeProductivity and biochemical parameters in the liver of chicken broilers for the action of the enzyme preparationuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udcУДК 636.52/58.087.7:6112.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Produktyvnist.pdf196,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.