Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4446
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКравчук, Оксана Вікторівна-
dc.contributor.authorKravchuk, Oksana-
dc.contributor.authorГоловаха, Володимир Іванович-
dc.contributor.authorHolovakha, Volodymyr-
dc.date.accessioned2020-03-02T09:41:50Z-
dc.date.available2020-03-02T09:41:50Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationКравчук О.В. Функціональний стан печінки та підшлункової залози у коней Української верхової породи за аліментарного виснаження / О.В. Кравчук, В.І. Головаха // Наук. вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2013. - Вип. 12(107). - С.29-31.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4446-
dc.descriptionThe article highlights the results of studying some biochemical parameters that reflect changes in functional condition of liver and pancreas in horses for alimentary exhaustion. Supply of feed units and the digestible protein of the animals of the experimental group was respectively 38.9 and 39.8%. During the study in a group of animals in which alimentary depletion was observed, the activity of α-amylase in serum varied widely enough within the range of 2.48–11.96 and the group average was 5.6 ± 0.74 mg / (cw). An increase in α-amylase activity was found in 60% of animals, ACAT - 47%, hypoproteinemia - 73.3, hypoalbuminemia - 66.6, dysproteinemia - 100.0%.uk_UA
dc.description.abstractУ статті висвітлено результати вивчення деяких біохімічних показників, які відображають зміни функціонального стану печінки та підшлункової залози у коней за аліментарного виснаження. Забезпеченість кормовими одиницями та перетравним протеїном тварин дослідної групи становила відповідно 38,9 та 39,8 %. Під час проведення дослідження у групі тварин, в яких відмічали аліментарне виснаження, активність α-амілази в сироватці крові коливалася в досить широких межах – 2,48–11,96 і в середньому по групі становила 5,6±0,74 мг/(схл). Збільшення активності α-амілази встановлено у 60 % тварин, АсАТ – 47 %, гіпопротеїнемію – 73,3, гіпоальбумінемію – 66,6, диспротеїнемію – 100,0 %. В статье приведены результаты изучения некоторых биохимических показателей сыворотки крови, характеризующие функциональное состояние печени и поджелудочной железы при алиментарном истощении. Обеспеченность рациона кормовыми единицами и переваримым протеином животных опытной группы составила соответственно 38,9 и 39,8%. При проведении исследований в группе животных, в которых отмечали алиментарное истощение, активность α-амилазы в сыворотке крови колебалась в довольно широких пределах 2,48–11,96 и в среднем по группе составила 5,6±0,74 мг/(схл). Увеличение активности α-амилазы установлено у 60,0 % животных, АсАТ – 47, гипопротеинемию – 73,3, гипоальбуминемию – 66,6, диспротеинемию – у 100,0 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectконіuk_UA
dc.subjectпідшлункова залозаuk_UA
dc.subjectаліментарне виснаженняuk_UA
dc.subjectпечінкаuk_UA
dc.subjectферментиuk_UA
dc.subjectα-амілазаuk_UA
dc.subjectаспарагінова і аланінова амінотрансферазиuk_UA
dc.subjectгамма-глутамілтранспептидазаuk_UA
dc.subjectлошадиuk_UA
dc.subjectподжелудочная железаuk_UA
dc.subjectалиментарное истощениеuk_UA
dc.subjectпеченьuk_UA
dc.subjectферментыuk_UA
dc.subjectα-амилазаuk_UA
dc.subjectаспарагиновая и аланиновая аминотрансферазыuk_UA
dc.subjectгамма-глутамилтранспептидазаuk_UA
dc.subjecthorsesuk_UA
dc.subjectpancreasuk_UA
dc.subjectalimentary exhaustionuk_UA
dc.subjectпечінкаuk_UA
dc.subjectenzymesuk_UA
dc.subjectα-amylaseuk_UA
dc.subjectasparagine and alanine aminotransferasesuk_UA
dc.subjectgamma-glutamyltranspeptidaseuk_UA
dc.titleФункціональний стан печінки та підшлункової залози у коней Української верхової породи за аліментарного виснаженняuk_UA
dc.title.alternativeФункциональное состояние печени и поджелудочной железы у лошадей украинской верховой породы при алиментарном истощенииuk_UA
dc.title.alternativeFunctional state of liver and pancreas in horses of Ukrainian horse breed for alimentary exhaustionuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:616.36/.37+616.391:636.1–084.1uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
funkcional'nyj_stan.pdf279,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.