Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/433
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСтавецька, Руслана Володимирівна-
dc.contributor.authorStavetska, Ruslana-
dc.contributor.authorРудик, Іван Адамович-
dc.contributor.authorRudyk, Ivan-
dc.date.accessioned2018-03-29T11:58:07Z-
dc.date.available2018-03-29T11:58:07Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/433-
dc.descriptionСтавецька Р.В. Формування молочної продуктивності корів української чорно-рябої молочної породи/ Р.В. Ставецька, І.А. Рудик//Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць. – Біла Церква: БНАУ, 2011. – Вип. 6 (88). – С.15–18uk_UA
dc.description.abstractЗа період 1992–2010 рр. молочна продуктивність корів української чорно-рябої молочної породи племзаводу СВК ім. Щорса зазнала суттєвих фенотипічних змін. Зокрема, позитивні фенотипічні зміни за надоєм у розрахунку на одну корову в рік склали +319 кг, за кількістю молочного жиру +10,6 кг, а за масовою часткою жиру в молоці виявилися негативними (– 0,005 %). За рахунок генетичного поліпшення надій в стаді зріс на 25 %, а за рахунок оптимізації паратипових факторів забезпечується зростання надою на 75 %; частка впливу паратипових і генотипових факторів на зростання кількості молочного жиру складає 65 і 35 % відповідно. During the period of 1992–2010 milk productivity of cows of Ukrainian Black-and-White Dairy breed of breeding plant APS named after Shchorsa had substantial phenotypic changes. In particular, positive phenotypic changes of yield were +319 kg per cow per year, the milk fat +10,6 kg, the average phenotypic changes of fat content in milk were negative (–0.005 %). Due to the genetic improvement of yield in the herd increased by 25 %, and by optimizing paratypic factor of 75% share of influence paratypic and genotypic factors on the growth of dairy fat was 65 and 35 % respectively. За период 1992–2010 гг. молочная продуктивность коров украинской черно-пестрой молочной породы племзавода СПК им. Щорса подверглась существенным фенотипическим изменениям. В частности, позитивные фенотипические изменения по удою в расчете на одну корову в год составили +319 кг, по количеству молочного жира +10,6 кг, а по массовой доле жира в молоке среднегодовые оказались негативными (–0,005 %). За счет генетического совершенствования удой в стаде увеличился на 25 %, а за счет оптимизации паратипических факторов на 75 %; доля влияния паратипических и генотипических факторов на рост количества молочного жира составляет 65 и 35 % соответственно.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectукраїнська чорно-ряба молочна породаuk_UA
dc.subjectбугаї-плідникиuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectгенотипові і паратипові факториuk_UA
dc.subjectukrainian Black-and-White Dairy breeduk_UA
dc.subjectbullsuk_UA
dc.subjectmilk productivityuk_UA
dc.subjectgenotypic and paratypic factorsuk_UA
dc.subjectукраинская черно-пестрая молочная породаuk_UA
dc.subjectбыки-производителиuk_UA
dc.subjectмолочная продуктивностьuk_UA
dc.subjectгенотипические и паратипические факторыuk_UA
dc.titleФормування молочної продуктивності корів української чорно-рябої молочної породиuk_UA
dc.title.alternativeFormation of milk productivity of Ukrainian Black-and-White Dairy breeduk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udcУДК 636.22/28.082uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Formuvannia_molo.pdf675,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.