Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3729
Title: Удосконалення складу поживного середовища для біотехнології одержання целюлаз
Other Titles: Improvement of structure of nutritious environment for biotechnology of cellulases reception
Authors: Болоховська, Валентина Антонівна
Bolkhovskia, Valentyna
Болоховський, Владислав Вікторович
Bolkhovskyi, Vladyslav
Благодір, Андрій Миколайович
Blagodir, Andrii
Мерзлов, Сергій Віталійович
Merzlov, Serhii
Бомко, Лідія Григорівна
Bomko, Lidiia
Keywords: поживне середовище;штам;ферменти;целюлолітична активність;Купрум;nutritious environment;stamm;enzym;cellulose activity;Сuprum
Issue Date: 2010
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Удосконалення складу поживного середовища для біотехнології одержання целюлаз / В.А.Болоховська, В.В.Болоховський, А.М.Благодір та ін. // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2010 .- Вип. 4(77) .- С. 28-31.
Abstract: В умовах виробничих лабораторій ПП "БТУ-Центр" м. Ладижин Вінницької області проведені дослідження щодо корекції вмісту Купруму в живильному середовищі для штаму Аsр. tеrrеus з метою одержання ферментів із целюлолітичною активністю. Введення 0,05 мг/л поживного середовища Купруму в органічно-мінеральній формі призводить до підвищення активності целюлолітичних ферментів у культуральній рідині на 14,0 %.
Description: It was conducted researches in relation to the correction of content Cu in a nourishing environment for the stamm of Asp. terreus with the purpose of receipt the enzymes with cellulose activity in the conditions of productive laboratories Ltd. "BТУCenter" of city Ladizhin Vinnytsya area. Introduction of 0,05 mg/l of nourishing environment of Cu in an organicmineral form results in the increase of activity of cellulose enzymes in a culture liquid on 14,0 %.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3729
metadata.dc.identifier.udc: 573.6:615.35:577.15:636.087.8
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Udoskonalennia_skladu.pdf591,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.