Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3255
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛастовська, Ірина Олександрівна-
dc.contributor.authorLastovska, Iryna-
dc.date.accessioned2019-12-17T11:35:14Z-
dc.date.available2019-12-17T11:35:14Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationЛастовська І.О. Обґрунтування та розробка ресурсоощадної технології виробництва яловичини: автореф. дис. на здобут. науков. ступ.канд. с.-г. наук / І.О.Ластовська .- Київ: НУБіП, 2017. - 20 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3255-
dc.descriptionThesis for awarding scientific degree of candidate of agricultural sciences in specialty06.02.04 Production Technology of Livestock Product.–National University of Life and EnvironmentalSciences of Ukraine, Kyiv, 2017.The reasoning and development of beef production resource-savingtechnologies are stated in the dissertation.The research on the topic of the dissertation work were made during 2008–2016 in the conditions of Agrobeef LLC in Skvira region and Teresine ALC in BilaTserkva region of Kyiv oblast, and laboratory of zootechnical evaluation of machines and technologies of Scientific Research Institute for Forecasting and Testing of Machinery and Technologies for Agricultural Production named after L.Pogoreliy and BilaTserkvaNationalAgrarian University.The new volumetrically planned and technological solutions for reconstruction of premises with a width of 26 and 36m isproposed and parameters of premises with a loose method of keeping and animal zone placement (zone of feeding and rest), which influences positively for thembehave and activity in section, with a width of 24m for new construction are reasoned. Dairy calves which are kept in the fiberglass cabins the most part of 24 hours had rest in the cabins.The proposed solutions made it possible to create optimal microclimate conditions for calves keeping in periods of growing and feeding.The young during the growing and fattening had good indicators of average daily weight gains and were characterized by good slaughter indicators.uk_UA
dc.description.abstractДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата сільсько-господарських наук зіспеціальності06.02.04 «Технологія виробництва продуктів тваринництва».–Національний університет біоресурсів і природо-користування України, Київ, 2017.У дисертації викладено результати обґрунтування та розроблення ресурсоощадної технології виробництва яловичини.Дослідження за темою дисертації виконано впродовж 2008–2016 років в умовахТОВ «Агробіф» Сквирського району та ТДВ «Терезине» Білоцерківського району Київської області, а також лабораторії зоотехнічної оцінки машин і технологій Державної наукової установи «Українськийнауково-досліднийінститутпрогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого»таБілоцерківському національному аграрному університеті. 18Запропонованонові об’ємно-планувальні та технологічні рішення з реконструкції приміщень завширшки 21 і 36м та обґрунтованопараметри приміщень для нового будівництвашириною 24м з безприв’язним утриманням за зонного розміщення тварин (зона годівлі та відпочинку), що позитивно вплинули на їх поведінку і активність в секції. Телята молочного періоду за утримання в склопластикових будиночках більшу частину доби відпочивали в будиночках. Запропоновані рішення дали змогу створити оптимальні мікрокліматичні умови для утримання молодняку в періоди вирощування та відгодівлі. Молодняк протягом періоду вирощування мав добрі показники середньодобових приростів та характеризувався високими забійними показникамиuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНУБіПuk_UA
dc.subjectоб’ємно-планувальні рішенняuk_UA
dc.subjectреконструкція приміщеньuk_UA
dc.subjectлегкозбірне приміщенняuk_UA
dc.subjectзонне розміщенняuk_UA
dc.subjectсклопластикові будиночкиuk_UA
dc.subjectмікрокліматuk_UA
dc.subjectповедінкаuk_UA
dc.subjectзамінники молокаuk_UA
dc.subjectжива масаuk_UA
dc.subjectсередньодобові приростиuk_UA
dc.subjectзабійний вихідuk_UA
dc.subjectvolumetrically planned solutionsuk_UA
dc.subjectreconstruction of premisesuk_UA
dc.subjecteasy-to-assemble premiseuk_UA
dc.subjectzone placemenuk_UA
dc.subjectfiberglass cabinsuk_UA
dc.subjectmicroclimateuk_UA
dc.subjectbehaveuk_UA
dc.subjectmilk replaceruk_UA
dc.subjectliving weightuk_UA
dc.subjectaverage daily weight gainsuk_UA
dc.subjectslaughter outputuk_UA
dc.titleОбґрунтування та розробка ресурсоощадної технології виробництва яловичиниuk_UA
dc.title.alternativeSubstantiation and development of resource-saving technology for beef productionuk_UA
dc.typeАвторефератuk_UA
dc.identifier.udc631.223.22.014:636.2.033uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
obgruntuvannia_rozrobka.pdf654,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.