Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2826
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХоменко, Анастасія Дмитрівна-
dc.contributor.authorKhomenko, Anastasia-
dc.contributor.authorМерзлов, Сергій Віталійович-
dc.contributor.authorMerzlov, Serhii-
dc.date.accessioned2019-11-28T09:56:33Z-
dc.date.available2019-11-28T09:56:33Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationХоменко А.Д. Хімічний склад сироватки молока – компонента поживного середовища для Spirulina platensis / А.Д.Хоменко, С.В.Мерзлов // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2013 .- Вип.9(103) .- С. 73-75.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2826-
dc.descriptionThe research was investigated on determination of the acidity and chemical composition of dairy whey received in the course of production of low-fat sour-milk cheese on LTS “Ukraine” of Bila Tserkva town of Kiev region. It was found that milk whey protein content is 0,67 %, fat – 0,05 %, acidity – 61,5 ° T and low-fat dry milk solids – 5,58 %. During a winter period the probed indexes were stable. Most rejection in results research was during determination of acidity of whey and made 4–5 %. Least during determination of maintenance of fat to 1 %. Sour milk whey in relevant concentrations in a standard nutrient medium will provide Spirulina platensis which are necessary for its growth and development components of the power: Carbon, Nitrogen and others essential factors, the sources which are amino acids, lipids, lactose, macro- and microelements. .uk_UA
dc.description.abstractПроведено дослідження з визначення кислотності та хімічного складу кисломолочної сироватки, яку одержують в процесі виробництва нежирного кисломолочного сиру на ПАТ ЖЛК «Україна» м. Біла Церква Київської області. Встановлено, що у сироватці молока вміст білка становить 0,67 %, жиру – 0,05 %, сухого знежиреного молочного залишку – 5,58 %, кислотність – 61,5 °Т. Впродовж зимового періоду досліджувані показники були стабільними. Найбільше відхилення у результатах дослідження було під час визначення кислотності сироватки і становило 4–5 %. Найменше відхилення – під час визначення вмісту жиру, до 1 %. Кисломолочна сироватка у відповідних концентраціях у стандартному поживному середовищі дасть змогу забезпечувати Spirulina platensis необхідними для її росту та розвитку компонентами живлення та іншими есенціальними чинниками, у тому числі амінокислотами, ліпідами, лактозою, макро- та мікроелементами.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectсироватка молокаuk_UA
dc.subjectвміст жируuk_UA
dc.subjectвміст білкаuk_UA
dc.subjectсухий знежирений молочний залишокuk_UA
dc.subjectтитрована кислотністьuk_UA
dc.subjectспірулінаuk_UA
dc.subjectwhey of milkuk_UA
dc.subjectfat contentuk_UA
dc.subjectprotein contentuk_UA
dc.subjectlow-fat dry milk solidsuk_UA
dc.subjecttitrated acidityuk_UA
dc.subjectspirulinauk_UA
dc.titleХімічний склад сироватки молока – компонента поживного середовища для Spirulina platensisuk_UA
dc.title.alternativeThe chemical composition of milk whey – component of the nutrient medium for Spirulina platensisuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc637.12.04:602.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Khimichnyi_sklad_syrovat.pdf261,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.