Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2647
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВовкогон, Аліна Григорівна-
dc.contributor.authorVovkohon, Alina-
dc.contributor.authorНадточій, Валентина Миколаївна-
dc.contributor.authorNadtochii, Valentyna-
dc.contributor.authorКалініна, Галина Петрівна-
dc.contributor.authorKalinina, Galina-
dc.contributor.authorГребельник, Оксана Петрівна-
dc.contributor.authorHrebelnyk, Oksana-
dc.contributor.authorФедорук, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.authorFedoruk, Natalia-
dc.contributor.authorЗагоруй, Людмила Петрівна-
dc.contributor.authorZagoruy, Ludmila-
dc.contributor.authorГалай, Оксана Юріївна-
dc.contributor.authorGalay, Oksana-
dc.contributor.authorКачан, Анатолій Дмитрович-
dc.contributor.authorKachan, Anatolіі-
dc.date.accessioned2019-11-05T13:41:54Z-
dc.date.available2019-11-05T13:41:54Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationВплив доїльних установок різних типів на якість та безпечність сирого молока / А.Г.Вовкогон, В.М.Надточій, Г.П.Калініна та ін. // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць.- Біла Церква:БНАУ, 2019 .- №1(147) .- С. 118-125. doi: 10.33245/2310-9289-2019-147-1-118-125uk_UA
dc.identifier.issn2310-9289-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2647-
dc.descriptionThe article highlights comparative research results of milk quality indices obtained from the milking in specialized milking halls with such milking units as «Parallel», «Carousel» or in stalls with the milking unit «Molokoprovid». The fat and protein mass fraction, dry matter and fat-free dry matter, density, titratable and active acidity, heat resistance and freezing point have been determined according to the accepted techniques. The electrical conductivity of milk has been determined by using the analytical device MD-20 MAS-D-TEC. The total amount of milk bacteria has been determined by reductase reduction test and by seeding method in Petri dish. The milk quality has been investigated by the fermentation and rennet fermentation tests. The higher indices of the fat mass fraction, the protein mass fraction and the dry substance concentration of milk, obtained in specialized milking halls, have been established. This is not statistically significant. 8ilk, obtained from the milking unit «Molokoprovid», has higher index of titratable acidity, lower thermal stability in comparison with milk, obtained from specialized milking halls with milking units «Parallel» and «Carousel». It has been determined that there is the bacteria insemination increase in milk received from milking cows in stalls in comparison with milk, obtained from milking in specialized halls. Milk, obtained from the milking unit «Carousel», indicates the subclinical form of mastitis in cows or «Carousel» operation violationif there is in 1,8 mS/cm conductivity increase above average index 4,6 mS/cm.uk_UA
dc.description.abstractУ статті висвітлено результати порівняльних досліджень показників якості молока, отриманого за доїння у спе-ціалізованих доїльних залах на доїльних установках типу «Паралель» і «Карусель» та за доїння у стійлах на доїльній установці «Молокопровід». Масову частку жиру та білка, сухих речовин та сухого знежиреного молочного залишку, густину, титровану та активну кислотність, термостійкість та точку замерзання визначали за загальноприйнятими методиками. Електроп-ровідність молока визначали за допомогою аналітичного приладу MD–20 MAS–D–TEC. Загальну кількість бактерій у молоці визначали за редуктазною пробою з резазурином та методом висіву у чашках Петрі. Сиропридатність молока визначали за бродильною та сичужно-бродильною пробами. Встановлено дещо вищі показники масової частки жиру, масової частки білка та концентрації сухих речовин у молоці, отриманому у спеціалізованих доїльних залах. Молоко, отримане на доїльній установці типу «Молокопровід», має вищі показники титрованої кислотності, від-так, нижчу термостійкість, порівняно з молоком, отриманим на установках типу «Паралель» та «Карусель». Встановлено підвищення загальної кількості бактерій у молоці, отриманому за доїння корів у стійлах, порівняно з молоком, отриманим у спеціалізованих доїльних залах. Підвищення питомої електропровідності на 1,8 mS/см вище нормативного середнього показника 4,6 mS/см у молоці, отриманому на доїльній установці типу «Карусель», вказує на субклінічну форму маститу у корів або на можливі порушення параметрів експлуатації доїльної установки «Карусель». .uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectякість та безпечність молокаuk_UA
dc.subjectдоїнняuk_UA
dc.subjectдоїльні установкиuk_UA
dc.subjectдоїльний залuk_UA
dc.subjectбактеріальне обсіменінняuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectquality and safety of milkuk_UA
dc.subjectmilkinguk_UA
dc.subjectmilking unituk_UA
dc.subjectmilking halluk_UA
dc.subjectbacterial inseminationuk_UA
dc.titleВплив доїльних установок різних типів на якість та безпечність сирого молокаuk_UA
dc.title.alternativeThe influence of different types of milking units on milk quality and safetyuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc637.12.04:637.116uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_doilnykh_ustanov.pdf227,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.