Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2238
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorChernyuk, Sergii-
dc.contributor.authorЧернюк, Сергій Васильович-
dc.contributor.authorZahorodnii, Andrii-
dc.contributor.authorЗагородній, Андрій Петрович-
dc.contributor.authorChernyavskyy, Oleksandr-
dc.contributor.authorЧернявський, Олександр Олександрович-
dc.contributor.authorPolishchuk, Vitalii-
dc.contributor.authorПоліщук, Віталій Миколайович-
dc.contributor.authorPolishchuk, Svitlana-
dc.contributor.authorПоліщук, Світлана Анатоліївна-
dc.contributor.authorKaraulna, Vitalina-
dc.contributor.authorКараульна, Віталіна Миколаївна-
dc.contributor.authorSobolev, Alexander-
dc.contributor.authorСоболєв, Олександр Іванович-
dc.contributor.authorMerzlova, Halyna-
dc.contributor.authorМерзлова, Галина Вікторівна-
dc.contributor.authorSliusarenko, Alla-
dc.contributor.authorСлюсаренко, Алла Олександрівна-
dc.contributor.authorFedorchenko, Maksym-
dc.contributor.authorФедорченко, Максим Миколайович-
dc.date.accessioned2019-06-19T15:47:38Z-
dc.date.available2019-06-19T15:47:38Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationBiological conservants impact on the silage quality and aerobic stability /S. Chernyuk, A. Zahorodnii, O. Chernyavskyy аnd other // Ukrainian Journal of Ecology .- 2019 .- №9(1) .-Р. 226-230uk_UA
dc.identifier.issn2520-2138-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2238-
dc.descriptionНаведено результати технологічних випробувань консервування кукурудзяного силосу з використанням мікробних добавок нового покоління. Охарактеризовано основні переваги біологічних інокулянтів та їх вплив на якість силосу, збереження поживних речовин, енергетичну цінність та аеробну стабільність корму. Найбільш важливими регуляторами мікробіологічних і біохімічних процесів є реакція середовища і концентрація водневих іонів (рН). Цей показник можна спостерігати в контрольних зразках через 60 і 120 днів після виготовлення силосу. Індекс був 4,1–4,0 і 4,0–3,8 відповідно. Консервування силосу з інокулянтами зумовлює швидке бактеріальне зброджування цукру. Це допомагає отримати достатній об'єм молочної і оцтової кислот. Встановлено, що в контрольній пробі силосу концентрація молочної кислоти була найменшою у порівнянні з визначеними органічними кислотами (62,31%). У той же час аналогічний показник з "Літосил Плюс" становив 63,59% і з інокулянтами 11C33 – 67,81%. Крім того, в контрольному зразку (без інокулянтів) було 37,67% оцтової кислоти. У дослідних зразках відповідно 29,16 і 32,19% оцтової кислоти. Силос без інокулянтів мав масляну кислоту в кількості 0,02% у порівнянні з дослідними зразками, де ми її не знаходили. Було встановлено, що протягом періоду зберігання консервант «Літосил Плюс», що використовували у дозі 4 г і інокулянт 11С33 з використанням 1 г на 1 тонну силосної маси, забезпечили зниження втрат сухої речовини на рівні 3,63 і 0,33% проти 4,98% у контрольній групі.uk_UA
dc.description.abstractThere were showed the technological trial results of the corn silage conservation with using the new generation microbial additives. There were characterized the main advantages of biological inoculants and their influence on the silage quality, nutrients preservation, energy value, and the forage aerobic stability. The place reaction and the hydrogen-ion concentration (pH) are the most important regulators of the microbiological and the biochemical procedures. We can observe this index in our control samples in 60 and 120 days after the silage making. The index was 4.1-4.0 and 4.0-3.8 relatively. The silage making with inoculants gives us the quick sugar bacterial fermentation. It helps to make the sufficient volume of the milk acid and the acetic acid. It was found out that the control silage sample had the least value of the milk acid comparing to the determined organic acids (62.31%). In the mean time we had 63.59% with the ‘Litosyl plus’ and 67.81% with the 11C33 inoculant. In addition to that there were 37.67% of the acetic acid in the control sample (without inoculants). There were 29.16 and 32.19% of the acetic acid in the trial samples consequently. Silage without inoculants had the butyric acid in the equivalent of 0.02% in comparison with the trial samples where we did not find it. This was established that during the storage period the ‘Litosyl Plus’ conservant using at a dose of 4 g and the inoculant 11С33 using - 1 g per 1 tone of silage mass provided the dry matter losses reduction at the level of 3.63 and 0.33% vs 4.98% in the control group.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherМелітопольський державний педагогічний університетuk_UA
dc.subjectSilageuk_UA
dc.subjectconservantuk_UA
dc.subjectinoculantuk_UA
dc.subjectfeeding industryuk_UA
dc.subjectmicrobial yeastuk_UA
dc.subjectcrude proteinuk_UA
dc.subjectenzymesuk_UA
dc.subjectсилосuk_UA
dc.subjectконсервантuk_UA
dc.subjectінокулянтuk_UA
dc.subjectгалузь годівліuk_UA
dc.subjectмікробні дріжджuk_UA
dc.subjectсирий протеїнuk_UA
dc.subjectферментиuk_UA
dc.titleBiological conservants impact on the silage quality and aerobic stabilityuk_UA
dc.title.alternativeВплив біологічних консервантів на якість силосу та аеробну стабільністьuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.085.053/.085.7uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
biological-conservants.pdf399,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.