Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2077
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГорчанок, Анна Володимирівна-
dc.contributor.authorHorchanok, Anna-
dc.contributor.authorГубанова, Надія Леонідівна-
dc.contributor.authorHubanova, Nadiia-
dc.contributor.authorБомко, Віталій Семенович-
dc.contributor.authorBomko, Vitalii-
dc.contributor.authorКузьменко, Оксана Анатоліївна-
dc.contributor.authorKuzmenko, Oksana-
dc.contributor.authorНовіцький, Роман Олександрович-
dc.contributor.authorNovitskiy, Roman-
dc.contributor.authorСоболєв, Олександр Іванович-
dc.contributor.authorSobolev, Alexander-
dc.contributor.authorТкаченко, Марина Володимирівна-
dc.contributor.authorTkachenko, Maryna-
dc.contributor.authorПрисяжнюк, Наталія Михайлівна-
dc.contributor.authorPrysiazhniuk, Nataliia-
dc.date.accessioned2019-05-20T09:41:02Z-
dc.date.available2019-05-20T09:41:02Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationInfluence of chelations on dairy productivity of cows in different periods of manufacturing cycle / Horchanok A., Hubanova N., Bomko V. and other // Ukrainian Journal of Ecology .- 2019 .- №9(1) .- Р. 231-234uk_UA
dc.identifier.issn2520-2138-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2077-
dc.descriptionДослідженнями встановлений позитивний вплив органічної форми змішанолігандних комплексів Cu, Zn і Мn на молочну продуктивність високопродуктивних корів чорно-рябої голштинської породи. Доведено, що найвищі показники молочної продуктивності у період роздою мали корови 2-ї дослідної групи, які споживали у складі комбікорму змішанолігандні комплекси Cu, Zn і Мn у кількості 100 % за концентрацією металу. За показником надою молока натуральної жирності перевага становила 12 % (р≤0,01), а жирністю молока 8,5 %. У перерахунку на надій молока жирністю 4 % перевага становила 21,3 % (р≤0,001). За рівнем білка у молоці піддослідні корови мали перевагу на3,4 %. За основний період досліду валовий надій натурального молока на одну корову зріс на 10,9 %, вміст жиру на 0,11%, а показник надою молока базисної жирності на 14,2 % (р≤0,001), що пояснюється заміною сульфатів Мn, Cu і Zn на змішанолігандні комплекси Мn, Cu і Zn, а ці елементи мають кращу засвоюваність. За результатами виробничого дослідутривалість сервіс-періоду у корівдослідної групи була на 44 доби коротшою, ніж у контролі та на 22,6 % менший індекс осіменіння.uk_UA
dc.description.abstractThe research has established the positive effect of the organic form of mixed ligand complexes Cu, Zn and Мn on the milk productivity of high-producting cows of Holstein breed. It was proved that cows of the second experimental group which consumed mixed ligand complexes Cu, Zn and Mn in composition of fodder in the amount of 100% by concentration of metal had the highest dairy productivity in the period of milking. According to the indicator of the natural fat milk yield the advantage was 12% (р ≤ 0.01), but fat milk 8.5%. In recalculation of milk yield of fat 4% advantage was 21.3% (р ≤ 0.,001). By the level of protein in milk experimental cows had an advantage 3.4%. In the main period of experiment the gross natural milk yield per cow increased by 10.9%, fat content on 0.11%, indicator of milk yield of basic fat on 14.2% (р ≤ 0.001), it was due to changing sulfates Мn, Cu and Zn on mixed ligand complexes Мn, Cu and Zn, and these elements have a better assimilability. According to the results of the experimental study, the duration of the service-period of cows in the experimental group was 44 days shorter than in the control, and 22.6% lower in the index of insemination Исследованиями установлено положительное влияние органической формы смешаннолигандных комплексов Cu, Zn и Мn на продуктивность высокопродуктивных коров черно-пестрой голштинской породы. Доказано, что высокие показатели молочной производительности в период раздоя имели коровы 2-й опытной группы, которые потребляли в составе комбикорма смешаннолигандные комплексы Cu, Zn и Мn в количестве 100 % по концентрации металла. По показателю надоя молока натуральной жирности преимущество составляло 12 % (р≤0,01), а жирностью молока 8,5 %. В пересчете на надой молока жирностью 4 % преимущество составляло 21,3 % (р≤0,001). По уровню белка в молоке подопытные коровы имели преимущество на 3,4 %. За основной период опыта валовой надой натурального молока на одну корову возрос на 10,9 %, содержание жира на 0,11 %, а показатель надоя молока базисной жирности на 14,2 % (р≤0,001), что объясняется заменой сульфатов Мn, Cu и Zn на смешаннолигандные комплексы Мn, Cu и Zn, а эти элементы имеют лучшую усвояемость. По результатам производственного опыта длительность сервис-периода у коров опытной группы была на 44 дня короче, чем в контроле и на 22,6 % меньше индекс осеменения.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherМелітопольський державний педагогічний університетuk_UA
dc.subjectHigh-producting cowsuk_UA
dc.subjectrationuk_UA
dc.subjectpremixuk_UA
dc.subjecttrace elementsuk_UA
dc.subjectsulfatesuk_UA
dc.subjectmixed ligand complexes Cu, Mn, Znuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectжирність молокаuk_UA
dc.subjectбілок молокаuk_UA
dc.subjectmilk productivityuk_UA
dc.subjectmilk fatuk_UA
dc.subjectmilk proteinuk_UA
dc.subjectindex of inseminationuk_UA
dc.subjectраціонuk_UA
dc.subjectвисокопродуктивні коровиuk_UA
dc.subjectмікроелементиuk_UA
dc.subjectпреміксuk_UA
dc.subjectзмішанолігандні комплекси Cu, Zn і Мnuk_UA
dc.subjectсульфатиuk_UA
dc.subjectіндекс осіменінняuk_UA
dc.subjectмолочная продуктивностьuk_UA
dc.subjectжирность молокаuk_UA
dc.subjectбелок молокаuk_UA
dc.subjectрационuk_UA
dc.subjectпремиксuk_UA
dc.subjectсмешаннолегандные комплексы Cu, Zn і Мnuk_UA
dc.subjectиндекс осемененияuk_UA
dc.subjectмикроелементыuk_UA
dc.titleInfluence of chelations on dairy productivity of cows in different periods of manufacturing cycleuk_UA
dc.title.alternativeВплив хелатів на молочну продуктивність корів у різні періоди виробничого циклуuk_UA
dc.title.alternativeВлияние хелатов на молочную продуктивность коров в разные периоды производительного циклаuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.084.523:636.087.72uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Influence_of_chelations.pdf228,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.