Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1910
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХахула, Богдан Валерійович-
dc.contributor.authorKhakhula, Bogdan-
dc.date.accessioned2019-02-18T10:05:19Z-
dc.date.available2019-02-18T10:05:19Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationХахула Б. В. Теоретичні основи функціонування і розвитку агропродовольчих ринків в умовах посилення глобалізаційних процесів / Б.В. Хахула // Економіка та держава. - 2018. - № 10. - С. 76-80. doi: 10.32702/2306-6806.2018.10.76uk_UA
dc.identifier.issn2306-6806-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1910-
dc.descriptionThe article is devoted to the consideration of the theoretical foundations of the functioning and development of agro-food markets in the context of the strengthening of globalization processes. It is proved that the agrofood market operates on the basis of general principles: consumer orientation, free choice, producer freedom, competitive character of participants' interactions, priority of private interest, the manifestation of which is strongbecause of the close connection of agronomic technologies with natural factors, and finally the interaction of economic and social-demographic processes. It is proved that the state of the agro-food market as a complex socio-economic system is determined by the interaction of demand and supply. In a changing competitive environment,the state of the agro-food marketis characterized, on the one hand, by the static nature of material factors of agricultural production, and on the other hand, the dynamics and uncertainty of market conditions. It is proved that the integration processes of agro-food markets are characterized, firstly, by the interaction of demand, supply and pricing factors, and, secondly, by the strengthening of the role of competition and competitive advantages in the development of integration processes in the agro-food markets. The organizational and economic mechanism of the agro-food market regulation is appropriate to consider as an emergent system that includes market self-regulation, goods producers and suppliers, market institutions and instruments of state influence which are used for the guaranteed access of the population to food products in scientifically substantiated norms. The system also includes development of the social sphere of the village and preservation of the natural environment.uk_UA
dc.description.abstractСтаттю присвячено розгляду теоретичних основ функціонування і розвитку агропродовольчих ринків в умовах посилення глобалізаційних процесів. Доведено, що агропродовольчий ринок функціонує на основі загальних принципів: орієнтація на споживача, вільний вибір, свобода виробника, конкурентний характер взаємовідносин учасників, пріоритет приватного інтересу, прояв якого є сильнішим внаслідок тісного зв'язку агротехнологій із природними чинниками, а також переплетення економічних і соціаль- но-демографічних процесів. Доведено, що стан агропродовольчого ринку як складної соціально-економічної системи визначається взаємодією попиту і пропозиції, в умовах мінливого конкурентного середовища характеризується, з одного боку, статичністю матеріальних чинників сільськогосподарського виробництва, а з іншого — динамічністю і невизначеністю ринкових умов. Доведено, що інтеграційні процеси агропродовольчих ринків характеризуються, по-перше, взаємодією факторів попиту, пропозиції та ціноутворення, а по-друге, посиленням ролі конкуренції та конкурентних переваг у розвитку інтеграційних процесів агропродовольчих ринків. Організаційно-економічний механізм регулювання агропродовольчого ринку доцільно розглядати як емерджентну систему, яка охоплює ринкове саморегулювання, товаровиробників і постачальників, ринкові інститути та інструменти державного впливу з метою гарантованого доступу населення до продуктів харчування в науково обгрунтованих нормах, розвиток соціальної сфери села та збереження навколишнього природного середовища.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherІнститут підготовки кадрів державної служби зайнятості Україниuk_UA
dc.subjectринок агропродовольчої продукціїuk_UA
dc.subjectінфраструктура ринкуuk_UA
dc.subjectпопитuk_UA
dc.subjectпропозиціяuk_UA
dc.subjectдержавне регулювання ринкуuk_UA
dc.subjectmarket of agro-food productsuk_UA
dc.subjectmarket infrastructureuk_UA
dc.subjectdemanduk_UA
dc.subjectsupplyuk_UA
dc.subjectmarketstate regulationuk_UA
dc.titleТеоретичні основи функціонування і розвитку агропродовольчих ринків в умовах посилення глобалізаційних процесівuk_UA
dc.title.alternativeTheoretical bases of functioning and development of agro-food markets in conditions of globalization processes strengtheninguk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc631.11:338.439.62uk_UA
dc.identifier.doiDOI: 10.32702/2306-6806.2018.10.76-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Teoretychni_osnovy.pdf414,61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.