Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1877
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛозінська, Тетяна Павлівна-
dc.contributor.authorФедорук, Юрій Васильович-
dc.contributor.authorLozinska, Tetiana-
dc.contributor.authorFedoruk, Yurii-
dc.date.accessioned2019-02-04T06:36:27Z-
dc.date.available2019-02-04T06:36:27Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationЛозінська Т.П. Біологічні особливості формування продуктивності пшениці ярої в умовах Лісостепу України / Т.П. Лозінська, Ю.В. Федорук // Сб. материалов конференции II International Scientific and Practical Conference "Topical Issues of Science and Education" , Sciece Revier, December 2017. - Warszawa, Poland, №7 (7), Vol. 2. - P.3-9.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1877-
dc.descriptionIt is established that the soft wheat seeds germinating ability, crops survival rate, productive tillering coefficient, productive stems number, the ear length, the number of spikeles in an ear, ear density, an ear grains weight and number and grain yield varied significantly depending on the weather conditions of the years research and the variety features. The studies reveal a significant influence of the varieties on the dynamics of the formation of the leaf surface area, though it is impossible to conclude about superiority of any variety, since the productivity of spring wheat depends on the efficiency of its functioning as well. Accounting the level of formation of the vegetative mass of different varieties, depending on the year of cultivation, showed that the difference between them was not significant, and therefore the advantage of early varieties on the tendency level was revealed in the tillering phase, while in the late varieties – in tube exit phase.uk_UA
dc.description.abstractВстановлено, що польова схожість насіння пшениці м’якої ярої, виживаність рослин, коефіцієнт продуктивного кущення, кількість продуктивних стебел, довжина колоса, кількість колосків у колосі, щільність колоса, маса і кількість зерен з колоса та урожайність зерна істотно змінювалася залежно від погодних умов років досліджень та сортових особливостей. У дослідженнях показано значний вплив сортів на динаміку формування площі листкової поверхні, проте певних закономірностей про перевагу того чи іншого сорту робити не можливо, оскільки продуктивність пшениці ярої також залежить від ефективності її функціонування. Обліки рівня формування вегетативної маси різностиглих сортів залежно від року вирощування показали, що різниця між ними не значна, і тому перевaгa рaнньостиглого сорту пшеницi нa рiвнi тенденцiї проявлялася у фaзу кущiння, у пiзньостиглого сорту – у фaзу виходу рослин у трубку.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherScientific Educational Center Warsaw, Polanduk_UA
dc.subjectбіологічні особливостіuk_UA
dc.subjectпшениця яраuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectпотенціал продуктивностіuk_UA
dc.subjectbiological featuresuk_UA
dc.subjectspring wheatuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectproductivity potentialuk_UA
dc.titleБіологічні особливості формування продуктивності пшениці ярої в умовах Лісостепу Україниuk_UA
dc.title.alternativeБиологические особенности формирования продуктивности пшеницы яровой в условиях Лесостепи Украиныuk_UA
dc.title.alternativeBiological peculiarities of the formation of wheat wheat productivity in the conditions of the forest-steppe of Ukraineuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc633.11uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Biological features.pdf326,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.