Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1812
Title: Антиоксидантні властивості коротиноїдів та аскорбінової кислоти в ембріогенезі птиці
Other Titles: Antioxidant properties of shortinoids and ascorbic acid in embryogenesis of poultry
Authors: Мельниченко, Олена Петрівна
Melnychenko, Olena
Keywords: антиоксидантна система;antioxidant system;каротиноїди;carotenoids;аскорбінова кислота;ascorbic acid;кури;chicken;перепели;quail
Issue Date: 2010
Publisher: Львів, ЛНУВМБ імені С.З. Гжицького
Citation: Мельниченко О.П. Антиоксидантні властивості коротиноїдів та аскорбінової кислоти в ембріогенезі птиці / О.П. Мельниченко // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Сер. Біологічні науки. - Львів, 2010. - Том 12, № 3(45). - Ч. 2. - С. 115-120.
Abstract: Встановлено відмінності активності каротиноїдів та аскорбінової кислоти в тканинах (печінка, серце, мозок, мембрана жовткового мішка та залишковий жовток) перепелів та курей протягом ембріонального розвитку. Виявлено більш високий рівень каротиноїдів та вітаміну С в тканинах ембріонів перепелів порівняно з ембріонами курей. Різниця активності розглянутих антиоксидантів у тканинах ембріонів птиці видів, що досліджувалися, достовірна в певні періоди ембріонального розвитку.
Description: Differences in the activity of carotenoids and ascorbic acid in tissues (liver, heart, brain, yolk sac membrane and residual yolk) of quails and chickens during embryonic development were determined. A higher level of carotenoids and vitamin C was found in quail embryo tissues as compared to embryos of chickens.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1812
metadata.dc.identifier.udc: УДК 636.5. 084.087.8:591.465.12
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
antyoksydantni_vlastyvosti.pdf1,32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.