Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1771
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЄмельяненко, Олександр Володимирович-
dc.contributor.authorЕмельяненко, Александр Владимирович-
dc.contributor.authorYemelyanenko, Olekandr-
dc.contributor.authorЧорнозуб, Микола Петрович-
dc.contributor.authorЧорнозуб, Николай Петрович-
dc.contributor.authorChornozub, Mуkola-
dc.contributor.authorЧерняк, Сергій Володимирович-
dc.contributor.authorЧерняк, Сергей Владимирович-
dc.contributor.authorChernyak, Sergij-
dc.date.accessioned2018-12-26T11:43:39Z-
dc.date.available2018-12-26T11:43:39Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЄмельяненко О. В. Оцінка різних методів скушування зубів у новонароджених поросят / О. В. Ємельяненко, М. П. Чорнозуб, С. В. Черняк // Наук. вісник вет. медицини:зб-к наук. праць. - Біла Церква:БНАУ, 2014. - Вип. 13 ( 108 ). - С.81-85.-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1771-
dc.descriptionThe article presents the results of study of anatomical data of milk teeth and a comparative estimation of two methods of their gumming in newborn piglets. The results of studying the height, width and thickness of the crowns indicate that they have rather wide boundaries of oscillation in different individuals. Dairy teeth, especially looseness, differ in their shape from permanent ones. The shape of the fangs and loins of the piglets is wedge-shaped, and on the cut - oval. The upper parts (occlusal surfaces) of the upper and lower jaw and the lower edges of the lungs are shaped like a cone. The crown of the crust of the upper jaw is obviously bent, the top is dull. The use of an electric device for staining teeth prevents the development of postoperative complications, in particular pulpitis, including purulent, in comparison with the classical technique, using dental forceps. It is recommended that the teeth be bled immediately after the completion of the farrow or the next day, if it was at night.uk_UA
dc.description.abstractУ статті наведено результати вивчення анатомотопографічних даних молочних зубів та порівняльної оцінки двох методів їх скушування у новонароджених поросят. Результати вивчення висоти, ширини й товщини коронок вказують, що вони мають досить широкі межі коливання у різних індивідуумів. Молочні зуби, особливо окрайки, своєю формою різко відрізняються від постійних. Форма молочних ікол і окрайків у поросят клиноподібна, а на розрізі – овальна. Верхні частини (оклюзійні поверхні) молочних ікол верхньої і нижньої щелеп та окрайки нижньої мають форму конуса. Коронка окрайка верхньої щелепи мечоподібно зігнута, верхівка притуплена. Використання електричного приладу для сточування зубів профілактує розвиток післяопераційних ускладнень, зокрема пульпіту, в тому числі гнійного, порівняно з класичною методикою за допомогою зубних щипців. Рекомендується скушування зубів виконувати одразу після завершення опоросу або на наступний день, якщо він був вночі. В статье приведены результаты изучения анатомотопографических данных молочных зубов и сравнительной оценке двух методов их скушивания у новорожденных поросят. Результаты изучения высоты, ширины и толщины коронок указывают, что они имеют достаточно широкие границы колебания у разных индивидуумов. Молочные зубы, особенно окрайки, своей формой резко отличаются от постоянных. Форма молочных клыков и окрайков у поросят клиновидная, а на разрезе – овальная. Верхние части (окклюзионные поверхности) молочных клыков верхней и нижней челюстей и кромки нижней имеют форму конуса. Коронка окрайка верхней челюсти мечевидного согнута, верхушка притупленная. Использование электрического прибора для стачивания зубов профилактирует развитие послеоперационных осложнений, в частности пульпита, в том числе и гнойного, по сравнению с классической методикой, с помощью зубных щипцов. Рекомендуем скушивание зубов выполнять сразу после завершения опороса или на следующий день, если он был ночью.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectскушування зубівuk_UA
dc.subjectпоросятаuk_UA
dc.subjectприлад для сточування зубівuk_UA
dc.subjectщипці для скушування зубівuk_UA
dc.subjectпульпітuk_UA
dc.subjectскушивание зубовuk_UA
dc.subjectпоросятаuk_UA
dc.subjectприбор для стачивания зубовuk_UA
dc.subjectщипцы для скушивания зубовuk_UA
dc.subjectпульпитuk_UA
dc.subjectteeth bitinguk_UA
dc.subjectpigletsuk_UA
dc.subjectteeth stomping devicesuk_UA
dc.subjectteeth forcepsuk_UA
dc.subjectpulpituk_UA
dc.titleПорівняльна оцінка різних методів скушування зубів у новонароджених поросятuk_UA
dc.title.alternativeСравнительная оценка различных методов скушивания зубов у новорожденных поросятuk_UA
dc.title.alternativeComparative assessment of different methods of teeth biting in newborn pigsuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:617.41:636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
porivnyalna_ocinka_riznih_metodiv_skushuvannya_zubiv_u novonarodzhenih_porosyat.pdf1,7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.