Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1639
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГоловаха, Володимир Іванович-
dc.contributor.authorHolovakha, Volodymyr-
dc.contributor.authorГоловаха, Владимир Иванович-
dc.contributor.authorГарькавий, Віктор Олександрович-
dc.contributor.authorGarkawi, Viktor-
dc.contributor.authorМоскаленко, Валерій Петрович-
dc.contributor.authorMoskalenko, Valerian-
dc.contributor.authorМоскаленко, Валерий Петрович-
dc.contributor.authorЄмельяненко, Олександр Володимирович-
dc.contributor.authorEmelianenko, Alexander-
dc.contributor.authorЕмельяненко, Александр Владимирович-
dc.contributor.authorСуслова, Наталія Іванівна-
dc.contributor.authorSuslova, Nataliia-
dc.contributor.authorСуслова, Наталия Ивановна-
dc.date.accessioned2018-11-27T13:38:07Z-
dc.date.available2018-11-27T13:38:07Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationГоловаха В. І. Якісна годівля свиней–основа профілактики внутрішніх хвороб [Електронний ресурс] / В. І. Головаха, В. О. Гарькавий, В. П. Москаленко, О. В. Ємельяненко, Н. І. Суслова // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія: : Ветеринарні науки. - 2016. - Т. 18, № 1(1). - С. 16-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuvmbvn_2016_18_1(1)__6uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1639-
dc.descriptionIn the articles are showed the resulting data of different sources that point the questions of forages production for feeding, intensifications of pig’s breeding industry in small and middle farms due to substituting of grain–growing forage by the full ration dry mixed fodders. On reason, that concentrates in feeding of pigs sharply violate the physiology process of digestion for them, considerably weaken their immunity, reduce natural resistance of animals, by a consequence what a fact, that all pig’s farms with the term of exploitation more than three years is unhappy on various infections, the causative agents of that at the usual feeding do not cause pathology. One of accessible methods of correction of such state there is filling of deficit in vitamins and microelements premixes, and natural BAS and stimulators of digestion by addition to the feed the different plant–based supplements. The different sources of raw materials of the mixed fodders are considered with the different sources of nutritive. It will allow operatively choose the most advantageous raw material, optimally to use it and maximally decrease the cost of the mixed fodders without the loss of quality. There are showed forage’s properties that are used in the pig breeding, rules of their preparation to feeding. The also result is given, got specialists that investigated efficiency of different rations of pigs feeding. Using the got results in development of forage preparation’s technology for pigs feeding will assist the morbidity decreasing of internal no contagious diseases in pigs’ stock.uk_UA
dc.description.abstractВ статті наведені дані різних джерел, що висвітлюють питання виробництва кормів для годівлі, інтенсифікації галузі свинарства у малих і середніх фермерських господарствах за рахунок заміни зернових кормів на повнораціонні сухі комбікорми. По причині, що концентрати в годівлі свиней різко порушують у них фізіологічний процес травлення, значно послаблюють їх імунітет, знижують природню резистентність тварин, наслідком чого є факт, що всі свинокомплекси з терміном експлуатації більше трьох років неблагополучні по різноманітних інфекціях, збудники яких при звичному годуванні не викликають патології. Одним з доступним методів виправлення такого стану є заповнення дефіциту у вітамінах і мікроелементах преміксами, а натуральних БАР і стимуляторів травлення введенням в корм різних фітодобавок. Розглянуто різні сировинні ресурси комбікормів з різними джерелами поживних речовин. Це дозволить оперативно вибирати найбільш вигідну сировину, оптимально використовувати її й максимально зменшувати вартість комбікормів без втрати якості. Наведені властивості кормів, що використовуються у свинарстві, правила їх підготовки до згодовування. Також наведені дані, отримані фахівцями, що досліджували ефективність різних раціонів годівлі свиней. Використання отриманих результатів в розробці технології приготування кормів для годівлі свиней буде сприяти зниженню захворюваності поголів’я свиней на внутрішні незаразні хвороби. В статье наведены данные из разных источников джерел, которые рассматривают вопросы производства кормов, интенсификацыи отрасли свиноводства в малых и средних фермерских хозяйствах за счет замены заміни кормов из зерна на повлорацыонные сухие комбикорма. По причине нарушения физиологии пищеварения, снижения иммунитета, естественной резистентности свиней в результате кормления сухим комбикормом, все свинокомплексы со сроком эксплуатации больше трех лет неблагополучны по разнообразным инфекционным болезням, возбудители которых при кормлении за традиционними технологиямиі не вызывают патологии. Одним с доступних методов изменения такого состояния в свиноводстве есть замещение дефицита у витаминах и микроелементах премиксами, а естественных БАВ и стимуляторов пищеварения введением в корма разных фитодобавок. Рассмотрены разные сырьевые ресурс комбикормов с разными источниками питательных веществ. Это позволит выбирать наиболее выгодное сырье, оптимально его использовать и максимально уменьшать стоимость кормов без потери их качества. Наведены свойства кормов, что используются в свиноводстве, правила их подготовки перед скармливанием. Также наведены рнзультаты, полученные специалистами, которые исследовали эффективность разных рационов кормления свиней. Использвание полученных результатов при разработке технологии приготовления кормов для свиней будет способствовать заболеваемости их поголовья на внутренние незаразные болезни.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЛНУВМБТ імені С.З. Ґжицькогоuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectпрофілактикаuk_UA
dc.subjectхворобаuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectкомбікормuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectрезистентністьuk_UA
dc.subjectпатологіяuk_UA
dc.subjectхворобиuk_UA
dc.subjectвітаміниuk_UA
dc.subjectпреміксиuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectкормuk_UA
dc.subjectінтенсивністьuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectсвиньиuk_UA
dc.subjectпрофилактикаuk_UA
dc.subjectболезньuk_UA
dc.subjectкормлениеuk_UA
dc.subjectкомбикормuk_UA
dc.subjectкачествоuk_UA
dc.subjectрезистентностьuk_UA
dc.subjectпатологияuk_UA
dc.subjectболезниuk_UA
dc.subjectвитаминыuk_UA
dc.subjectпремиксыuk_UA
dc.subjectтехнологияuk_UA
dc.subjectкормuk_UA
dc.subjectинтенсивностьuk_UA
dc.subjectпроизводительностьuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectpreventionuk_UA
dc.subjectdiseaseuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectresistanceuk_UA
dc.subjectpathologyuk_UA
dc.subjectdiseaseuk_UA
dc.subjectvitaminsuk_UA
dc.subjectpremixesuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectfooduk_UA
dc.subjectintensityuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.titleЯкісна годівля свиней–основа профілактики внутрішніх хворобuk_UA
dc.title.alternativeThe quality feeding of pigs is basis of prophylaxis of internal diseasesuk_UA
dc.title.alternativeКачественное кормление свиней–основа профилактики внутренних болезнейuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:614.95:636.084/.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Jakisna_godivlja_svynej–osnova_profilaktyky_vnutrishnih_hvorob.pdf281,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.