Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1505
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСабадин, Валентина Яківна-
dc.contributor.authorSabadyn, Valentyna-
dc.date.accessioned2018-11-11T08:59:32Z-
dc.date.available2018-11-11T08:59:32Z-
dc.date.issued2018-07-01-
dc.identifier.citationСабадин В.Я. Фітопатогенна мікрофлора зерна ячменю ярого в умовах центрального Лісостепу Уклаїни В.Я. Сабадин // Матеріали ХІІ міжнародної науково-практичної конференції «Наука и образование», 1-9 июля, 2018 г. Осло (Норвегия) – С.137-139.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1505-
dc.descriptionA group of molds of the genera Alternaria, Mucor, Penicillium and Aspergillus, which populated the surface of the barley grain of the spring, was isolated. Defeat by microorganisms was 63.3%. Microflora, which penetrates into the grain, is allocated, it is the pathogens of genera Fusarium - 54,1%, Drechslera - 36,8% and Glicocladium - 6,7%. The selected varieties of spring barley were Etiquet, Hadar, Parnas (Ukraine), Josefin (France), Hanka, Barke, Landora, Breemar, Adonis, Danuta (Germany), Aspen, Ebson (Czech Republic) and Vivaldi (Austria), which showed moderate stability. (up to 25%) and the average susceptibility (up to 50%) against diseases of the barley of the barley. Selected samples are involved in hybridization.uk_UA
dc.description.abstractВиділено групу пліснявих грибів родів Alternaria, Mucor, Penicillium і Aspergillus, які заселяли поверхню зерна ячменю ярого. Ураження мікроорганізмами становило 63,3 %. Виділено мікрофлору, яка проникає всередину зерна, це патогени родів Fusarium – 54,1 %, Drechslera – 36,8 % і Glicocladium – 6,7 %. Виділено сорти ячменю ярого: Етикет, Хадар, Парнас (Україна), Josefin (Франція), Hanka, Barke, Landora, Breemar, Adonis, Danuta (Німеччина), Aspen, Ebson (Чехія) і Vivaldi (Австрія), які проявили помірну стійкість (до 25 %) і середню сприйнятливість (до 50 %) проти хвороб колоса ячменю ярого. Виділені зразки залучено до гібридизації.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОсло (Норвегія)uk_UA
dc.relation.ispartofseriesнаукові публікації;-
dc.subjectячмінь ярий, фітопатогенна мікрофлора, стійкі сортиuk_UA
dc.subjectbarley spring, phytopathogenic microflora, resistant varietiesuk_UA
dc.titleФітопатогенна мікрофлора зерна ячменю ярого в умовах центрального Лісостепу Україниuk_UA
dc.title.alternativePhytopathogenic microflora of barley grain in the conditions of the central forest-steppe of Ukraineuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc633.16”321”:632.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Fitopatogenna_mikroflora.pdfнаукові публікації657,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.