Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1505
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Сабадин, Валентина Яківна | - |
dc.contributor.author | Sabadyn, Valentyna | - |
dc.date.accessioned | 2018-11-11T08:59:32Z | - |
dc.date.available | 2018-11-11T08:59:32Z | - |
dc.date.issued | 2018-07-01 | - |
dc.identifier.citation | Сабадин В.Я. Фітопатогенна мікрофлора зерна ячменю ярого в умовах центрального Лісостепу Уклаїни В.Я. Сабадин // Матеріали ХІІ міжнародної науково-практичної конференції «Наука и образование», 1-9 июля, 2018 г. Осло (Норвегия) – С.137-139. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1505 | - |
dc.description | A group of molds of the genera Alternaria, Mucor, Penicillium and Aspergillus, which populated the surface of the barley grain of the spring, was isolated. Defeat by microorganisms was 63.3%. Microflora, which penetrates into the grain, is allocated, it is the pathogens of genera Fusarium - 54,1%, Drechslera - 36,8% and Glicocladium - 6,7%. The selected varieties of spring barley were Etiquet, Hadar, Parnas (Ukraine), Josefin (France), Hanka, Barke, Landora, Breemar, Adonis, Danuta (Germany), Aspen, Ebson (Czech Republic) and Vivaldi (Austria), which showed moderate stability. (up to 25%) and the average susceptibility (up to 50%) against diseases of the barley of the barley. Selected samples are involved in hybridization. | uk_UA |
dc.description.abstract | Виділено групу пліснявих грибів родів Alternaria, Mucor, Penicillium і Aspergillus, які заселяли поверхню зерна ячменю ярого. Ураження мікроорганізмами становило 63,3 %. Виділено мікрофлору, яка проникає всередину зерна, це патогени родів Fusarium – 54,1 %, Drechslera – 36,8 % і Glicocladium – 6,7 %. Виділено сорти ячменю ярого: Етикет, Хадар, Парнас (Україна), Josefin (Франція), Hanka, Barke, Landora, Breemar, Adonis, Danuta (Німеччина), Aspen, Ebson (Чехія) і Vivaldi (Австрія), які проявили помірну стійкість (до 25 %) і середню сприйнятливість (до 50 %) проти хвороб колоса ячменю ярого. Виділені зразки залучено до гібридизації. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Осло (Норвегія) | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | наукові публікації; | - |
dc.subject | ячмінь ярий, фітопатогенна мікрофлора, стійкі сорти | uk_UA |
dc.subject | barley spring, phytopathogenic microflora, resistant varieties | uk_UA |
dc.title | Фітопатогенна мікрофлора зерна ячменю ярого в умовах центрального Лісостепу України | uk_UA |
dc.title.alternative | Phytopathogenic microflora of barley grain in the conditions of the central forest-steppe of Ukraine | uk_UA |
dc.type | Тези доповідей, Матеріали конференцій | uk_UA |
dc.identifier.udc | 633.16”321”:632.4 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Fitopatogenna_mikroflora.pdf | наукові публікації | 657,39 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.