Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14678
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧепурний, Ярослав Русланович-
dc.contributor.authorChepurnyi, Yaroslav-
dc.date.accessioned2025-09-22T12:17:53Z-
dc.date.available2025-09-22T12:17:53Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЧепурний Я. Р. Аналіз та удосконалення технології твердого сиру: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології ) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник А. Д. Качан, професор. - Біла Церква, 2024. - 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14678-
dc.descriptionAmong modern food products, cheeses occupy one of the leading places in terms of nutritional and energy value. the work substantiated the technological scheme of production and the equipment of the technological line for the production of hard cheese "horikhovy". The assortment of cheeses on the domestic and world markets was analyzed, the peculiarities of the production of soft cheeses with a shortened shelf life and the requirements of the current legislation regarding their quality were determined. The production technology of hard cheese was developed, the sequence of technological operations was substantiated, critical control points of production were determined, which allows to ensure satisfactory quality and food safety of products. The developed technology provides a total production of 450.3 tons of finished products per year with a production profitability of 46% and a total profit of 33.2 million. uah per year. The master's qualification work contains ____ pages, ____tables, _____figures, a list of used sources from ______names,uk_UA
dc.description.abstractСеред сучасних продуктів харчування сири займають одне з провідних місць за харчовою і енергетичною цінністю. У роботі було обґрунтовано технологічну схему виробництва та комплектацію технологічної лінії виробництва твердого сиру «Горіховий». Проаналізовано асортимент сирів на вітчизняному та світовому ринках, визначено особливості виробництва твердих сирів зі скороченим терміном зберігання та вимоги чинного законодавства щодо їхньої якості. Розроблено технологію виробництва твердого сиру, обґрунтовано послідовність технологічних операцій, визначено критичні контрольні точки виробництва, що дозволяє забезпечити задовільну якість та харчову безпечність продукції. Розроблена технологія передбачає у загальному заліку виготовлення 450,3 т готової продукції на рік з рентабельністю виробництва 46% та загальним прибутком 33,2 млн. грн. на рік. Кваліфікаційна робота магістра містить ____ сторінок, ____таблиць, _____рисунки, список використаних джерел із ______найменувань,uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectсир твердийuk_UA
dc.subjecthard cheeseuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectтехнологічне обладнанняuk_UA
dc.subjecttechnological equipmentuk_UA
dc.subjectконтроль якостіuk_UA
dc.subjectquality controluk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології твердого сируuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of hard cheese technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.354uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чепурний Я.Р..pdf981,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.