Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14673
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Менчинський, Костянтин Віталійович | - |
dc.contributor.author | Menchynskyi, Kostiantyn | - |
dc.date.accessioned | 2025-09-22T11:48:40Z | - |
dc.date.available | 2025-09-22T11:48:40Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Менчинський К. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва спирту-сирцю за використання сучасних ферментних препаратів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник С. В. Чернюк, професор. - Біла Церква, 2024. - 46 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14673 | - |
dc.description | The qualification work is completed on 46 pages, contains 1 figure, 11 tables, 28 literary sources. The qualifying work substantiates the technology of ripened corn mash using a modern enzyme preparation for saccharification of raw starch. In particular: it has been proven that the use of the Termamyl 120L enzyme preparation improves the quality characteristics of the wort and increases the yield of ethyl alcohol. As a result, the production system will be improved and all components of grain raw materials can be used more rationally; the scheme of technochemical and microbiological control of the process of production of matured mash is described, and an example of environmental aspects, quality control and safety of alcohol technology is also given; it was established that, in the structure of the cost price of alcohol, the largest specific weight is occupied by raw material costs - 61.0%, technical fuel costs - 13.9%, general production costs - 7.0%, administrative costs - 6.2%, sales costs – 1.8%, wages of production personnel – 12.58%. | uk_UA |
dc.description.abstract | Кваліфікаційна робота виконана на 46 сторінках, містить 1 рисyнок, 11 таблиць, літературних джерела 28. У кваліфікаційній роботі обґрунтована технологія дозрілої бражки із кукурудзиз використанням сучасного ферментного препарату для оцукрення крохмалю сировини. Зокрема: доведено, що використання ферментного препарату Termamyl 120L покращує якісні характеристики сусла та збільшує вихід етилового спирту. Як наслідок, виробнича система буде вдосконалена і всі компоненти зернової сировини можуть бути використані більш раціонально; описано схему технохімічного та мікробіологічного контролю процесу виробництва дозрілої бражки, а також наведено приклад екологічних аспектів, контролю якості та безпечності технології спирту; встановлено, що, у структурі собівартості спирту найбільшу питому вагу займають витрати на сировину – 61,0 %, витрати на технічне паливо – 13,9 %, загальновиробничі витрати – 7,0 %, адміністративні витрати – 6,2 %, витрати на збут – 1,8 %, заробітна плата виробничого персоналу – 12,58 %. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | БНАУ | uk_UA |
dc.subject | кукурудза | uk_UA |
dc.subject | corn | uk_UA |
dc.subject | оцукрення | uk_UA |
dc.subject | sugaring | uk_UA |
dc.subject | дозріла бражка | uk_UA |
dc.subject | matured brew | uk_UA |
dc.subject | ферментний препарат | uk_UA |
dc.subject | enzyme preparation | uk_UA |
dc.subject | дріжджі | uk_UA |
dc.subject | yeast | uk_UA |
dc.title | Аналіз та удосконалення технології виробництва спирту-сирцю за використання сучасних ферментних препаратів | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis and improvement of the technology of production of raw alcohol using modern enzym preparations | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 663.52 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
МенчинськийК.В..pdf | 803,2 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.