Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14673
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМенчинський, Костянтин Віталійович-
dc.contributor.authorMenchynskyi, Kostiantyn-
dc.date.accessioned2025-09-22T11:48:40Z-
dc.date.available2025-09-22T11:48:40Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationМенчинський К. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва спирту-сирцю за використання сучасних ферментних препаратів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник С. В. Чернюк, професор. - Біла Церква, 2024. - 46 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14673-
dc.descriptionThe qualification work is completed on 46 pages, contains 1 figure, 11 tables, 28 literary sources. The qualifying work substantiates the technology of ripened corn mash using a modern enzyme preparation for saccharification of raw starch. In particular: it has been proven that the use of the Termamyl 120L enzyme preparation improves the quality characteristics of the wort and increases the yield of ethyl alcohol. As a result, the production system will be improved and all components of grain raw materials can be used more rationally; the scheme of technochemical and microbiological control of the process of production of matured mash is described, and an example of environmental aspects, quality control and safety of alcohol technology is also given; it was established that, in the structure of the cost price of alcohol, the largest specific weight is occupied by raw material costs - 61.0%, technical fuel costs - 13.9%, general production costs - 7.0%, administrative costs - 6.2%, sales costs – 1.8%, wages of production personnel – 12.58%.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота виконана на 46 сторінках, містить 1 рисyнок, 11 таблиць, літературних джерела 28. У кваліфікаційній роботі обґрунтована технологія дозрілої бражки із кукурудзиз використанням сучасного ферментного препарату для оцукрення крохмалю сировини. Зокрема: доведено, що використання ферментного препарату Termamyl 120L покращує якісні характеристики сусла та збільшує вихід етилового спирту. Як наслідок, виробнича система буде вдосконалена і всі компоненти зернової сировини можуть бути використані більш раціонально; описано схему технохімічного та мікробіологічного контролю процесу виробництва дозрілої бражки, а також наведено приклад екологічних аспектів, контролю якості та безпечності технології спирту; встановлено, що, у структурі собівартості спирту найбільшу питому вагу займають витрати на сировину – 61,0 %, витрати на технічне паливо – 13,9 %, загальновиробничі витрати – 7,0 %, адміністративні витрати – 6,2 %, витрати на збут – 1,8 %, заробітна плата виробничого персоналу – 12,58 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectкукурудзаuk_UA
dc.subjectcornuk_UA
dc.subjectоцукренняuk_UA
dc.subjectsugaringuk_UA
dc.subjectдозріла бражкаuk_UA
dc.subjectmatured brewuk_UA
dc.subjectферментний препаратuk_UA
dc.subjectenzyme preparationuk_UA
dc.subjectдріжджіuk_UA
dc.subjectyeastuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва спирту-сирцю за використання сучасних ферментних препаратівuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of production of raw alcohol using modern enzym preparationsuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc663.52uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МенчинськийК.В..pdf803,2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.