Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14670
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШтика, Олександр Олександрович-
dc.contributor.authorShtyka, Oleksandr-
dc.date.accessioned2025-09-22T11:16:57Z-
dc.date.available2025-09-22T11:16:57Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationШтика О. О. Аналіз та удосконалення технології виробництва ігристого вина ПетНат: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра гігієни тварин та основ санітарії; Наук. керівник Л. В. Бондаренко, доцент - Біла Церква, 2024. - 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14670-
dc.descriptionThis qualification work examines the development technology of the production of natural Pet-Nat sparkling wines in Transcarpathia with its rich winemaking traditions and unique climatic conditions. The main attention is paid to the study of original grape varieties, characteristics and features of technical processes that can be used to improve the quality of products. The study also includes an analysis of modern technologies that can be combined with traditional production methods to optimize fermentation and quality control. Attention is focused on the potential of the territory for the development of organic wine, which corresponds to modern world trends. The results of the research can become the basis for the introduction of innovative methods in the winemaking of Transcarpathia and increase the competitiveness of local products on the market. Structure and scope of work. The thesis consists of the following sections: introduction, technological part, safety and quality control of dumpling production, environmentalization of production processes, economic part, conclusions, list of used literature. The work is presented on 42 pages of computer text, contains 7 tables. The list of references includes 21 sources.uk_UA
dc.description.abstractУ даній кваліфікаційній роботі розглядається технологія розвитку виробництва натуральних ігристих вин Пет-Нат на Закарпатті з його багатими виноробними традиціями та унікальними кліматичними умовами. Основна увага приділяється вивченню оригінальних сортів винограду, характеристик і особливостей технічних процесів, які можуть бути використані для підвищення якості продукції. Дослідження також включає аналіз сучасних технологій, які можна поєднати з традиційними методами виробництва для оптимізації бродіння та контролю якості. Акцентується увага на потенціалі території для розвитку органічного вина, що відповідає сучасним світовим тенденціям. Результати дослідження можуть стати основою для впровадження інноваційних методів у виноробство Закарпаття та підвищення конкурентоспроможності місцевої продукції на ринку. Структура та обсяг роботи. Дипломна робота складається із слідуючих розділів: вступу, технологічної частини, контролю безпечності й якості виробництва пельменів, екологізації виробничих процесів, економічної частини, висновків, списку використаної літератури. Робота викладена на 42 сторінках комп’ютерного тексту, містить 7 таблиць. Список літератури включає 21 джерело.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectПет-Натuk_UA
dc.subjectPet-Natuk_UA
dc.subjectметод Ансестральuk_UA
dc.subjectAncestral methoduk_UA
dc.subjectігристе виноuk_UA
dc.subjectsparkling wineuk_UA
dc.subjectсорти виноградуuk_UA
dc.subjectgrape varietiesuk_UA
dc.subjectЗакарпаттяuk_UA
dc.subjectTranscarpathiauk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва ігристого вина ПетНатuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of Pet-Nat sparkling wine production technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc663.223uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Штика О.О..pdf932,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.