Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14642
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБалашова, Анна Ігорівна-
dc.contributor.authorBalashova, Anna-
dc.date.accessioned2025-09-18T12:50:05Z-
dc.date.available2025-09-18T12:50:05Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБалашова А.І. Аналіз та удосконалення технології кисломолочного напою «Айран по-турецьки»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Король-Безпала, асистент. - Біла Церква, 2024. - 51 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14642-
dc.descriptionThe purpose of the work is to analyze and improve the technology of sour milk drink "Turkish Ayran". This qualification work is devoted to the analysis of the production technology of the traditional Turkish fermented milk drink — ayran, as well as methods of its improvement. Ayran is a popular drink in the Middle East and the Mediterranean, known for its beneficial properties, high probiotic content and positive health effects. In the work, a detailed analysis of the chemical composition and physical and chemical characteristics of ayran was carried out. Technological calculations were made, equipment was selected and the technological process was improved by adding the filler "Mint". On the basis of the collected information, recommendations were developed for improving the technology of ayran production, which allow to improve the taste characteristics. The results of the research have important practical significance for the food industry, especially for enterprises specializing in the production of fermented milk products. The proposed improvements can help increase the competitiveness of ayran in the market, as well as expand the range of healthy fermented milk drinks for consumers. The qualification work contains 51 pages, 8 tables, 7 figures, and 30 references.uk_UA
dc.description.abstractМетою роботи є аналіз та удосконалення технології кисломолочного напою «Айран по-турецьки». Дана кваліфікаційна робота присвячена аналізу технології виробництва традиційного турецького кисломолочного напою — айрану, а також способів її удосконалення. Айран є популярним напоєм на Близькому Сході та в Середземномор'ї, відомим своїми корисними властивостями, високим вмістом пробіотиків і позитивним впливом на здоров’я. У роботі проведено детальний аналіз хімічного складу і фізико-хімічних характеристик айрану. Зроблені технологічні розрахунки, виконаний підбір обладнання та удосконалений технологічний процес шляхом додавання наповнювача “М’ята”. На основі зібраної інформації розроблено рекомендації щодо вдосконалення технології виробництва айрану, які дозволяють покращити смакові характеристики. Результати дослідження мають важливе практичне значення для харчової промисловості, особливо для підприємств, що спеціалізуються на виробництві кисломолочних продуктів. Запропоновані удосконалення можуть сприяти підвищенню конкурентоспроможності айрану на ринку, а також розширенню асортименту корисних кисломолочних напоїв для споживачів. Кваліфікаційна робота містить 51 сторінок, 8 таблиць, 7 рисунків, 30 список використаних джерел.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectайранuk_UA
dc.subjectкисломолочний напійuk_UA
dc.subjectтехнологія виробництваuk_UA
dc.subjectудосконаленняuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectAyranuk_UA
dc.subjectfermented milk beverageuk_UA
dc.subjectproduction technologyuk_UA
dc.subjectimprovementuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології кисломолочного напою «Айран по-турецьки»uk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of fermented milk drink "Turkish Ayran"uk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Analiz_ta_udoskonalennia.pdf1,58 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.