Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14416
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКупріянов, Герман Олегович-
dc.contributor.authorKupriianov, Herman-
dc.contributor.authorШмаюн, Сергій Степанович-
dc.contributor.authorShmaiun, Sergiy-
dc.date.accessioned2025-07-16T10:27:51Z-
dc.date.available2025-07-16T10:27:51Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКупріянов Г.О. Технологічний та біологічний стрес у птиці / Г.О. Купріянов, С.С. Шмаюн // Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти «Молодь – аграрній науці і виробництву». Актуальні проблеми ветеринарної медицини(БНАУ, 22-23 квітня 2025 р.). - Біла Церква, 2025. – С.41-43.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14416-
dc.descriptionThe work highlights a wide range of factors that cause technological and biological stress in birds, as well as their impact on the body. The reactions of birds to changes in temperature, humidity, light, stocking density, feed quality and vaccination are described in detail. The pathophysiological mechanisms of stress development are considered - changes in hormonal balance, digestive disorders, decreased appetite, impaired reproductive function. The issue of the importance of proper organization of the microclimate and feeding regime, avoidance of overcrowding and the introduction of anti-stress measures is raised. The results of the analysis emphasize the need for a systematic approach to reducing stress in poultry farming as one of the conditions for ensuring stable production and bird welfare.uk_UA
dc.description.abstractУ роботі висвітлено широкий спектр факторів, що викликають технологічний і біологічний стрес у птиці, а також їхній вплив на організм. Докладно описано реакції птиці на зміну температури, вологості, світла, щільності посадки, якість кормів і вакцинацію. Розглянуто патофізіологічні механізми розвитку стресу – зміни у гормональному балансі, порушення травлення, зниження апетиту, порушення репродуктивної функції. Порушено питання важливості правильної організації мікроклімату та режиму годівлі, уникнення переущільнення та запровадження антистресових заходів. Результати аналізу підкреслюють необхідність системного підходу до зниження стресу в птахівництві як однієї з умов забезпечення стабільного виробництва та добробуту птиці.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectптицяuk_UA
dc.subjectтехнологічний стресuk_UA
dc.subjectбіологічний стресuk_UA
dc.subjectкормовий стресuk_UA
dc.subjectтепловий стресuk_UA
dc.subjectсвітловий стресuk_UA
dc.subjectвакцинаціяuk_UA
dc.subjectмікрокліматuk_UA
dc.subjectадаптаціяuk_UA
dc.subjectмеханізми стресуuk_UA
dc.subjectгормональний дисбалансuk_UA
dc.subjectстресuk_UA
dc.subjectbirduk_UA
dc.subjecttechnological stressuk_UA
dc.subjectbiological stressuk_UA
dc.subjectfeed stressuk_UA
dc.subjectheat stressuk_UA
dc.subjectlight stressuk_UA
dc.subjectvaccinationuk_UA
dc.subjectmicroclimateuk_UA
dc.subjectadaptationuk_UA
dc.subjectstress mechanismsuk_UA
dc.subjecthormonal imbalanceuk_UA
dc.subjectstressuk_UA
dc.titleТехнологічний та біологічний стрес у птиціuk_UA
dc.title.alternativeTechnological and biological stress in poultryuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc619:616 – 092:636:612.015.11:001.891uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tehnologichnyj_ta_biologichnyj.pdf712,56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.