Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14323
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНиконенко, Оксана Анатоліївна-
dc.contributor.authorNykonenko, Oksana-
dc.date.accessioned2025-07-03T12:00:05Z-
dc.date.available2025-07-03T12:00:05Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationНиконенко О.А. Організаційно-економічні засади формування системи продовольчої безпеки України в умовах глобалізації: Дисертація на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 051 – Економіка (05 – Соціальні та поведінкові науки). Білоцерківський національний аграрний університет. – Біла Церква, 2025. – 297 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14323-
dc.descriptionThe dissertation provides a theoretical generalization and offers a new solution to an important scientific problem regarding the formation and functioning of the food security system in the context of globalization. provides a theoretical generalization and offers a new solution to an important scientific problem regarding the formation and functioning of the food security system in the context of globalization. Based on the generalization of scientific research, an author's approach to understanding the concept of food security as a state of the economy for which the population is provided with high-quality and affordable food, which guarantees conditions for a normal standard of living, prevents acute malnutrition in the country and stimulates the development of food innovations aimed at domestic production, national food independence and stability. Based on the results obtained, it was established that among the main strategies used to adapt to these challenges was a reduction in costs through the purchase of cheap goods, attracting accumulated savings and reducing spending on vital needs, including medical services. While economic factors have the greatest impact on overall food security, households located near the frontline face additional challenges. To increase the efficiency and competitiveness of beef cattle breeding, the following measures should be implemented: providing financial support through grants and subsidies for the development of breeding farms; creating favorable insurance and taxation conditions; simplifying the leasing procedure; introducing a system of meat quality standards; organizing procurement and commodity interventions.uk_UA
dc.description.abstractУ дисертації здійснено теоретичне узагальнення й запропоновано нове вирішення важливого наукового завдання щодо формування та функціонування системи продовольчої безпеки в умовах глобалізації. здійснено теоретичне узагальнення й запропоновано нове вирішення важливого наукового завдання щодо формування та функціонування системи продовольчої безпеки в умовах глобалізації. На основі узагальнення наукових досліджень запропоновано авторський підхід до розуміння поняття продовольчої безпеки, як стану економіки, за якого населення забезпечене якісним і доступним харчуванням, що гарантує умови для нормального рівня життя, унеможливлює гостре недоїдання в країні та стимулює розвиток продовольчих інновацій, спрямованих на внутрішнє виробництво, національну продовольчу незалежність і стабільність. На основі отриманих результатів встановлено, що серед основних стратегій, які використовуються для адаптації до зазначених викликів, стало зменшення витрат через придбання дешевших товарів, залучення накопичених заощаджень і скорочення витрат на життєво важливі потреби, включно з медичними послугами. У той час як економічні фактори виявляють найбільший вплив на загальну продовольчу безпеку, домогосподарства, розташовані поблизу лінії фронту, стикаються з додатковими труднощами. Для підвищення ефективності й конкурентоспроможності м’ясного скотарства необхідно реалізувати такі заходи: надання фінансової підтримки через дотації та субсидії для розвитку племінного господарства; створення сприятливих умов страхування та оподаткування; спрощення процедур лізингу; впровадження системи стандартів якості м’яса; організація закупівельних і товарних інтервенцій.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectпродовольча безпекаuk_UA
dc.subjectfood securityuk_UA
dc.subjectсільськогосподарські підприємстваuk_UA
dc.subjectagricultural enterprisesuk_UA
dc.subjectспоживанняuk_UA
dc.subjectconsumptionuk_UA
dc.subjectіндикатори продовольчої безпекиuk_UA
dc.subjectfood security indicatorsuk_UA
dc.subjectкоопераціяuk_UA
dc.subjectcooperationuk_UA
dc.subjectгосподарства населенняuk_UA
dc.subjecthouseholdsuk_UA
dc.subjectкупівельна спроможністьuk_UA
dc.subjectpurchasing poweruk_UA
dc.subjectдержаваuk_UA
dc.subjectstateuk_UA
dc.subjectпродовольча допомогаuk_UA
dc.subjectfood aiduk_UA
dc.titleОрганізаційно-економічні засади формування системи продовольчої безпеки України в умовах глобалізаціїuk_UA
dc.title.alternativeOrganizational and economic principles of the formation of the food security system of Ukraine in the conditions of globalizationuk_UA
dc.typeДисертаціяuk_UA
dc.identifier.udc338.439.5/6:339.9(477)(043.3)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Дисертації здобувачів ступеня доктора філософії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Orhanizatsiino-ekonomichni.pdf4,36 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.