Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14039
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗінченко, Сергій Вікторович-
dc.contributor.authorZinchenko, Serhii-
dc.contributor.authorЛозінський, Микола Владиславович-
dc.contributor.authorLozinskyi, Mykola-
dc.contributor.authorСамойлик, Майя Олександрівна-
dc.contributor.authorSamoilyk, Maiia-
dc.contributor.authorУстинова, Галина Леонідівна-
dc.contributor.authorUstynova, Halyna-
dc.contributor.authorЮрченко, Анатолій Іванович-
dc.contributor.authorYurchenko, Anatolii-
dc.date.accessioned2025-05-07T06:13:11Z-
dc.date.available2025-05-07T06:13:11Z-
dc.date.issued2025-04-25-
dc.identifier.citationЗінченко С.В. Використання взаємозв’язків мексиканського індексу з елементами продуктивності для добору високопродуктивних рекомбінантів пшениці м’якої озимої на ранніх етапах селекційного процесу / С.В. Зінченко, М.В. Лозінський, М.О.Самойлик, Г.Л. Устинова, А.І. Юрченко // Матеріали XIII Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених і спеціалістів: Селекція, генетика, сортовипробування та агротехнології культурних рослин: виклики та перспективи, 25 квітня 2025 р., с. Центральне, 2025. – С. 49–50.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14039-
dc.descriptionA strategically important crop for Ukraine is soft winter wheat, the grain of which is used both for domestic consumption and for export potential. Increasing production and improving the quality of wheat grain is an urgent task facing agricultural producers. The main method of expanding the genetic diversity of wheat remains intraspecific hybridization. When creating a new starting material, an important component of hybridization is mostly local selection varieties that are well adapted to the conditions of the research area and are crossed with selection sources of the necessary traits of different ecological and geographical origin.uk_UA
dc.description.abstractСтратегічно важливою культурою для України є пшениця м’яка озима, зерно якої використовується як для внутрішнього споживання, так і експортного потенціалу. Збільшення виробництва і покращення якості зерна пшениці є актуальним завданням, що постає перед виробниками сільськогосподарської продукції. Основним методом розширення генетичного різноманіття пшениці залишається внутрішньовидова гібридизація. При створенні нового вихідного матеріалу важливим компонентом гібридизації в більшості є сорти місцевої селекції, що добре адаптовані до умов зони проведення досліджень, які схрещуються із селекційними джерелами необхідних ознак різного еколого-географічного походженняuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherМиронівський інститут пшениці імені В.М. Ремесла НААН Україниuk_UA
dc.subjectмексиканський індекс; Mexican indexuk_UA
dc.subjectвзаємозв’язки; relationshipsuk_UA
dc.subjectелементи продуктивності; productivity elementsuk_UA
dc.subjectрекомбінанти; recombinantsuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озима; soft winter wheatuk_UA
dc.subjectселекційний процес; breeding processuk_UA
dc.titleВикористання взаємозв’язків мексиканського індексу з елементами продуктивності для добору високопродуктивних рекомбінантів пшениці м’якої озимої на ранніх етапах селекційного процесуuk_UA
dc.title.alternativeUsing the relationships of the Mexican index with productivity elements for the selection of high-yielding recombinants of soft winter wheat at the early stages of the breeding processuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc631.524.84:631.527.2/.57:633.111”324”uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vykorystannia_vzaiemozviazkiv.pdf2,14 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.