Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13934
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМитенко, Олександр Сергійович-
dc.contributor.authorMytenko, Oleksandr-
dc.date.accessioned2025-04-10T10:19:01Z-
dc.date.available2025-04-10T10:19:01Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationМитенко О.С. Особливості формування врожайності бульб картоплірізних груп стиглості в умовах Ботанічного саду БНАУ: кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / БНАУ; наук. кер. Ю.В. Федорук. - Біла Церква, 2024. - 59 с.-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13934-
dc.descriptionThe components of the culture cultivation technology have been explored and optimized, which ensures the formation of high productivity and improvement of the qualitative indices of the obtained products. Theoretical methods (theories, hypotheses) and empirical (experiments, scientific researches, observations, measurements, etc.) are used. Scientific methods of research. The features of growth, development and productivity of culture depending on elements of cultivation technology are determined and studied. It is concluded that the planting of early varieties in the average formed the area of the leaf surface in the size of 33.7-40.5; middle-aged - 46,7-51,5; middle-aged - 38,6-46,7; medium-afternoon - 44,3-51,2 thousand m2 / ha. A stable large area of the leafy surface of plantations was observed in the Nevsky varieties - 51.5 and Chervona ruta - 51.2 thousand m2 / ha. The yield of varieties of potatoes varied from 11.3 to 38.2 t / ha, depending on varietal characteristics and weather conditions of cultivation. The most adapted varieties in the conditions of the economy were Chervona ruta, Nevskaya, Slovyanka, which form 26.7-33.9 t / ha of average yield. The content of starch in tubers is due mainly to varietal characteristics, in part it depends on weather conditions and varies from 13.1 to 18.9%. The obtained results can be used in the production of any farms located in the forest-steppe zone of Ukraine. Master's qualifying paper contains 59 pages, 11 tables, 1 figures, list of sources used from 35 titles, 3 applications.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено і оптимізовано складові елементи технології вирощування культури, що забезпечує формування високої продуктивності та поліпшення якісних показників отриманої продукції. Використано теоретичні (теорії, гіпотези) та емпіричні (експерименти, наукові дослідження, спостереження, вимірювання тощо) наукові методи досліджень. Визначено і вивчено особливості росту, розвитку та продуктивності культури залежно від елементів технології вирощування. Зроблено висновки, що насадження ранніх сортів в середньому формували площу листкової поверхні в розмірі 33,7–40,5; середньоранніх – 46,7–51,5; середньостиглих – 38,6–46,7; середньопізніх – 44,3-51,2 тис.м2/га. Стабільно велика площа листкової поверхні насаджень спостерігалась у сортів Невська – 51,5 та Червона рута – 51,2 тис. м2 /га . Урожайність сортів картоплі змінювалася від 11,3 до 38,2 т/га залежно від сортових особливостей та погодних умов вирощування. Найбільш адаптованими сортами в умовах господарства виявилися сорти Червона рута, Невська, Слов’янка які формують 26,7–33,9 т/га середньої урожайності. Вміст крохмалю в бульбах обумовлений, переважно, сортовими особливостями, частково він залежить від погодних умов і змінюється від 13,1 до 18,9 %. Одержані результати можуть бути використані у виробництві будь яких господарств, що знаходяться у зоні Лісостепу України. Кваліфікаційна робота магістра містить 59 сторінок, 11 таблиць, 1 рисунок, список використаних джерел із 35 найменувань, 3 додатків.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectвисота рослинuk_UA
dc.subjectгустота стоянняuk_UA
dc.subjectплоща листкового апаратуuk_UA
dc.subjectпродуктивність фотосинтезуuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectструктура урожайностіuk_UA
dc.subjectplant height-
dc.subjectstanding density-
dc.subjectleaf area-
dc.subjectproductivity of photosynthesis-
dc.subjectyield-
dc.subjectyield structure-
dc.titleОсобливості формування врожайності бульб картоплі різних груп стиглості в умовах Ботанічного саду БНАУuk_UA
dc.title.alternativePeculiarities of potato tuber yield formation of different maturity groups in the conditions of the Botanical Garden of the BNAUuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc635.21-
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_formuvannia_vrozhainosti7.pdf355,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.