Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13843
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОстапюк, Оксана Михайлівна-
dc.contributor.authorOstapiuk, Oksana-
dc.date.accessioned2025-03-27T09:43:42Z-
dc.date.available2025-03-27T09:43:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationОстапюк О.М. Розробка методів мікробіологічного контролю якості води у закритих аквакультурних системах (RAS): кваліфікаційна робота магістра, факультет екологічний: спец. 207 "Водні біоресурси та аквакультура"; ОПП "Водні біоресурси та аквакультура" / О.М. Остапюк; кер. Н.Є. Гриневич. – Біла Церква: БНАУ, 2024. – 46 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13843-
dc.descriptionIt has been established that microbiological control of water quality is an integral part of successful aquaculture. Cultural, molecular, immunochemical methods and innovative technologies provide a wide range of tools for monitoring the microbiological quality of water in RAS. The results of water testing from different sources show the dynamics of changes in the number and species composition of microorganisms depending on the season and the stage of treatment. The microbiological control of water showed that the water from the well had a low level of microorganisms, with bacilli dominating. Changes in the number of microorganisms from spring to summer were insignificant, which may indicate the stability of the environment. The water from the biological filter had a high level of psychrotrophic microorganisms, which reflects their activity in this environment. The values of other microorganisms, such as Bacillus and Pseudomonas spp. were similar to those in the mechanical filter. The results of the master's thesis can be used in laboratory and production conditions to control the microflora in closed aquaculture systems (RAS).uk_UA
dc.description.abstractВстановлено, що мікробіологічний контроль якості води є невід’ємною частиною успішної аквакультури. Культуральні, молекулярні, імунохімічні методи та інноваційні технології, забезпечують широкий спектр інструментів для моніторингу мікробіологічної якості води в RAS. Результат досліджень води з різних джерел показує динаміку зміни кількості та видового складу мікроорганізмів в залежності від сезону і стадії очищення. Мікробіологічний контроль води показав, що вода зі свердловини мала низький рівень мікроорганізмів, домінуючими були бацили. Зміни в кількості мікроорганізмів від весняного до літнього періоду були незначними, що може вказувати на стабільність умов середовища. Вода з біологічного фільтра мала високий рівень психротрофних мікроорганізмів, що відображає їхню активність у такому середовищі. Значення інших мікроорганізмів, таких як Bacillus і Pseudomonas spp., були схожими на значення в механічному фільтрі. Результати магістерської роботи можуть бути використані у лабораторних та виробничих умовах для контролю мікрофлори в закритих аквакультурних системах (RAS).uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectМАФАнМuk_UA
dc.subjectПсхМuk_UA
dc.subjectводаuk_UA
dc.subjectRASuk_UA
dc.subjectMAFANMuk_UA
dc.subjectPSMuk_UA
dc.subjectwateruk_UA
dc.subjectRASuk_UA
dc.titleРозробка методів мікробіологічного контролю якості води у закритих аквакультурних системах (RAS)uk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of methods for microbiological control of water quality in closed aquaculture systems (RAS)uk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc639uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
rozrobka_metodiv.pdf3,73 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.