Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13547
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Богатко, Надія Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Bogatko, Nadiіa | - |
dc.contributor.author | Тишківська, Наталія Василівна | - |
dc.contributor.author | Tishkіvska, Natalii | - |
dc.contributor.author | Кравченко, Ірина Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Kravchenko, Iryna | - |
dc.contributor.author | Бартків, Лариса Григорівна | - |
dc.contributor.author | Bartkiv, Larysa | - |
dc.contributor.author | Тимошенко, Ольга Василівна | - |
dc.contributor.author | Tymoshenko, Olha | - |
dc.contributor.author | Гут, Тарас Павлович | - |
dc.contributor.author | Hut, Taras | - |
dc.contributor.author | Курмаш, Анна Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Kurmash, Anna | - |
dc.contributor.author | Довбиш, Вікторія Віталіївна | - |
dc.contributor.author | Dovbysh, Viktoriia | - |
dc.contributor.author | Богатко, Альона Федорівна | - |
dc.contributor.author | Bogatko, Aliona | - |
dc.contributor.author | Ніколаєнко, В.В. | - |
dc.contributor.author | Nikolaienko, V. | - |
dc.contributor.author | Кшановська, Т.В. | - |
dc.contributor.author | Kshanovska, T. | - |
dc.contributor.author | Тарнавська, М.В. | - |
dc.contributor.author | Tarnavska, M. | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-11T08:31:40Z | - |
dc.date.available | 2025-02-11T08:31:40Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Державний ризик-орієнтований контроль безпечності та якості риби і рибопродуктів на потужностях з їх виробництва та обігу у відповідності до міжнародних вимог: навчальний посібник для фахівців ветеринарної медицини – лікарів ветеринарної медицини та працівників державних регіональних лабораторій Держпродспоживслужби України / Н.М. Богатко, Н.В. Тишківська, І.М. Кравченко та ін. - Біла Церква, 2024. - 130с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13547 | - |
dc.description | The manual highlights current issues regarding the implementation of the HACCP system at facilities for the production and circulation of fish and fish products, which is promising for our country, since this will create a real opportunity for organizing and maintaining an effective and efficient food safety system at these facilities. Particular attention is paid to the harmonization of Ukrainian legislation with the requirements of the European Community regarding risk-based food safety control while implementing the principles of the fish and fish product safety management system, and the stages of the HACCP system development sequence are given. The manual presents the nutritional value of fish, physicochemical and bacteriological methods for controlling the quality and safety of fish and fish products. The materials are illustrated with tables, formulas, diagrams, and figures to facilitate the perception of the material. The training manual is designed for managers and specialists in veterinary medicine - veterinary medicine inspectors, authorized veterinarians who carry out state risk-based control at facilities for the production and circulation of fish and fish products, and specialists of state veterinary examination laboratories in agri-food markets. | uk_UA |
dc.description.abstract | Навчальний посібник висвітлює актуальні питання щодо запровадження системи НАССР на потужностях з виробництва та обігу риби та рибопродуктів, що є перспективним для нашої держави, оскільки це створить на даних потужностях реальну можливість для організації і підтримання ефективної і дієвої системи безпечності харчових продуктів. Особлива увага приділяється гармонізації українського законодавства до вимог Європейської Співдружності стосовно ризик-орієнтованого контролю безпечності харчових продуктів при виконанні принципів системи управління безпечністю риби та рибних продуктів, наводяться етапи послідовності розроблення системи НАССР. У навчальному посібнику подано харчову цінність риби, фізико-хімічні та бактеріоскопічні методи контролю якості та безпеки риби та рибопродуктів. Матеріали проілюстровано таблицями, формулами, схемами, рисунками для полегшення сприйняття матеріалу. Навчальний посібник розроблено для керівників та спеціалістів ветеринарної медицини – інспекторів ветеринарної медицини, уповноважених лікарів ветеринарної медицини, що здійснюють державний ризик-орієнтований контроль на потужностях з виробництва та обігу риби і рибних продуктів і спеціалістів державних лабораторій ветсанекспертизи на агропродовольчих ринках. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | риба | uk_UA |
dc.subject | ризик-орієнтований контроль | uk_UA |
dc.subject | безпечность | uk_UA |
dc.subject | якість | uk_UA |
dc.subject | рибопродукти | uk_UA |
dc.subject | міжнародні вимоги | uk_UA |
dc.subject | НАССР | uk_UA |
dc.subject | fish | uk_UA |
dc.subject | risk-based control | uk_UA |
dc.subject | safety | uk_UA |
dc.subject | quality | uk_UA |
dc.subject | fish products | uk_UA |
dc.subject | international requirements | uk_UA |
dc.title | Державний ризик-орієнтований контроль безпечності та якості риби і рибопродуктів на потужностях з їх виробництва та обігу у відповідності до міжнародних вимог | uk_UA |
dc.title.alternative | State risk-based control of the safety and quality of fish and fish products at production and distribution facilities in accordance with international requirements | uk_UA |
dc.type | Книга | uk_UA |
dc.identifier.udc | 619:614.81:637.56 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні видання |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
derzhavnyj_ryzyk-orijentovanyj.pdf | 690,29 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.