Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13514
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШадейко, Вадим Анатолійович-
dc.contributor.authorShadeiko, Vadym-
dc.date.accessioned2025-02-06T11:28:58Z-
dc.date.available2025-02-06T11:28:58Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationШадейко В.А. Продуктивність кукурудзи за органічного виробництва в умовах дослідного поля БНАУ. Кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / БНАУ; Наук. кер. Єзерковська Л.В. - Біла Церква, 2024. - 43 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13514-
dc.descriptionThe farming development history is defined by the search of the most efficient ways of high quality food production for population. The food safety and quality can be secured in the context of organic products consumption that has become a worldwide trend of human health. The modern organic agriculture is a strategic, prospective and innovative direction of agricultural development in the world. The organic production volume is increasing, the assortment and business activity are extending, but the crop growing technologies need an additional research. That is why our research objective was to improve the crop growing technology elements, particularly in organic corn production. The biopreparations action impact on corn productivity was investigated, as well as the soil biological activity data depending on growing technology of grain-tilled crops rotation were elaborated. The yield data of grain-tilled crops rotation were summarized. The experimental study was conducted on an experimental field of Bila Tserkva National Agrarian University’s Scientific and Research Center during 2023-2024. The organic crop production harvest was increased by 5.3-30% compared to control variants as result of biopreparations application and soil productivity improvement.uk_UA
dc.description.abstractПитання безпеки та якості харчових продуктів можливо вирішити у контексті споживання органічної сільськогосподарської продукції, що нині є світовим трендом здоров’я людини. Нині органічне сільське господарство є стратегічним, перспективним та інноваційним напрямом розвитку сільського господарства у світі. Обсяги виробництва органічної продукції в Україні зростають, розширюється асортимент та напрямки діяльності, проте технології вирощування сільськогосподарських культур потребують додаткового вивчення. Тому метою наших досліджень було удосконалення елементів технології вирощування с.-г. культур, зокрема кукурудзи за органічного виробництва. Дocлідженo вплив дiї бioпрепaрaтiв нa прoдуктивнicть кукрудзи а також представлені дані щодо біологічної активності ґрунту залежно від технологій вирощування культур зерно-просапної сівозміни. Узагальнено дані врожайності сільськогосподарських культур зерно-просапної сівозміни за органічного їх вирощування. Експериментальна робота виконувалася у 2023–2024 рр. на дослідному полі Навчального виробничого центру (НВЦ) Білоцерківського національного аграрного університету (БНАУ). За органічного виробництва сільськогосподарських культур отримали підвищення врожайності на 5,3–30 % порівняно з контрольними варіантами, що обумовлено застосуванням біопрепаратів та покращенням показників родючості ґрунту.uk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectорганічне виробництвоuk_UA
dc.subjectorganic production cornuk_UA
dc.subjectдопоміжні продукти-
dc.subjectauxiliary products-
dc.subjectкукурудза-
dc.subjectcorn-
dc.titleПродуктивність кукурудзи за органічного виробництва в умовах дослідного поля БНАУuk_UA
dc.title.alternativeCorn productivity in organic farming on research field of Bila Tserkva National Agrarian Universityuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Shadeiko dyplom.pdf983,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.