Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13506
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДроб’язко, Дмитро Володимирович-
dc.contributor.authorDrobiazko, Dmytro-
dc.date.accessioned2025-02-06T07:10:26Z-
dc.date.available2025-02-06T07:10:26Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationДроб’язко Д.В. Особливості реалізації генетичного потенціалу продуктивності в сортів пшениці м’якої озимої залежно від агроекологічних факторів в умовах БЦ ДСС ІБКіЦБ: кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / Наук. кер. Лозінський М.В. – Біла Церква: БНАУ, 2024. – 66 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13506-
dc.descriptionThe starting material for the research was the varieties of soft winter wheat of the Bila Tserkva selection, namely Olesia, Bilotserkivska napivkarlykova, Tsarivna and Yasochka. The aim of our research was to study the process of productivity formation depending on the genotype and elements of their cultivation technology. We studied the peculiarities of growth and development of soft winter wheat plants during the main stages of organogenesis and the influence of the ratio of mineral nutrition elements in the main fertilizer on the yield of different genotypes of winter wheat in years with contrasting weather conditions. The resistance of varieties to adverse factors was assessed by the state of crops simultaneously for all the studied material in all repetitions. Biometric analyses were carried out according to the generally accepted method in quantitative genetics with an average sample of 30 plants. The productivity of varieties was determined by elements of the yield structure and threshing on ear or sheaf threshers.uk_UA
dc.description.abstractВихідним матеріалом для досліджень були сорти пшениці м’якої озимої білоцерківської селекції, а саме Олеся, Білоцерківська напівкарликова, Царівна і Ясочка. Метою наших досліджень передбачалося вивчення процесу формування продуктивності залежно від генотипу і елементів технології їх вирощування. Досліджували особливості росту і розвитку рослин пшениці м’якої озимої впродовж основних етапів органогенезу і вплив співвідношення елементів мінерального живлення в основному добриві на урожайність різних генотипів пшениці озимої в контрастні за погодними умовами роки. Стійкість сортів до несприятливих факторів оцінювали за станом посівів одночасно для всього досліджуваного матеріалу в усіх повтореннях. Біометричні аналізи проводили за загальноприйнятою в кількісній генетиці методикою з середньою вибіркою 30 рослин. Продуктивність сортів визначали за елементами структури врожайності та обмолотом на колосовій або сноповій молотарках.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озимаuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectабсолютно суха маса 100 рослинuk_UA
dc.subjectкоефіцієнт кущенняuk_UA
dc.subjectосіння зупинка вегетаціїuk_UA
dc.subjectвесняне відновлення вегетаціїuk_UA
dc.subjectурожайність зернаuk_UA
dc.subjectsoft winter wheat-
dc.subjectvariety-
dc.subjectabsolutely dry weight of 100 plants-
dc.subjecttillering coefficient-
dc.subjectautumn vegetation cessation-
dc.subjectspring vegetation restoration-
dc.subjectgrain yield-
dc.titleОсобливості реалізації генетичного потенціалу продуктивності в сортів пшениці м’якої озимої залежно від агроекологічних факторів в умовах БЦ ДСС ІБКіЦБuk_UA
dc.title.alternativePeculiarities of realization of genetic potential of productivity in soft winter wheat varieties depending on agroecological factors in the conditions of the Bila Tserkva Research and Breeding Station of the Institute of Bioenergy Crops and Sugar Beet of the NAAS of Ukraineuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_realizatsii_henetychnoho.pdf629,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.