Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13331
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛісова, Ірина Володимирівна-
dc.contributor.authorLisova, Iryna-
dc.date.accessioned2025-01-14T07:40:31Z-
dc.date.available2025-01-14T07:40:31Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationЛісова І. В. Удосконалення технології вирощування відгодівельного молодняку свиней у ФГ «Ліра Агро» та переробки свинини в ТОВ «Яготинський м’ясокомбінат» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. М. М. Сломчинський, доцент. - Біла Церква, 2024. 54 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13331-
dc.descriptionThis work examines the technology of pork production and processing at the "Lira Agro" farm in the Kyiv region. To analyze the level and completeness of pig feeding, a generally accepted method of assessing feeding technology was used. The study showed that the planned indicators of the efficiency of fattening of young pigs cannot be achieved, because the content of nutrients and energy in the feed does not meet the standard. As a result, a conclusion was drawn that the composition of compound feed should be slightly changed and technical production waste should be introduced instead of grain fodder waste, which is proposed and presented in this paper. The obtained results can be used to improve existing pork production and processing technologies at Lira Agro FG. The master's thesis contains 54 pages, 10 tables, 1 figure, a list of used sources of 28 names.uk_UA
dc.description.abstractУ даній роботі досліджено технологію виробництва та переробки свинини в фермерському господарстві «Ліра Агро» Київської області. Для аналізу рівня та повноцінності годівлі свиней було використано загальноприйнятий метод оцінки технології годівлі. Дослідження показало, що заплановані показники ефективності відгодівлі молодняку свиней не можуть бути досягнуті, оскільки вміст поживних речовин та енергії в кормах не відповідає стандарту. В результаті було сформовано висновок, що склад комбікорму слід дещо змінити та ввести відходи технічного виробництва замість зернових кормових відходів, що запропоновано та представлено в даній роботі. Отримані результати можуть бути використані для вдосконалення існуючих технологій виробництва та переробки свинини в ФГ «Ліра Агро». Магістерська робота містить 54 сторінки, 10 таблиць, 1 рисунок, список використаних джерел з 28 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectвідгодівля молодняку свинейuk_UA
dc.subjectfattening of young pigsuk_UA
dc.subjectраціониuk_UA
dc.subjectrationsuk_UA
dc.subjectпоживні речовиниuk_UA
dc.subjectnutrientsuk_UA
dc.subjectкормиuk_UA
dc.subjectfodderuk_UA
dc.subjectнорми годівліuk_UA
dc.subjectfeeding ratesuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectсередньодобові приростиuk_UA
dc.subjectaverage daily gainsuk_UA
dc.titleУдосконалення технології вирощування відгодівельного молодняку свиней у ФГ «Ліра Агро» та переробки свинини в ТОВ «Яготинський м’ясокомбінат» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of the technology of growing fattening young pigs at FG "Lira Agro" and pork processing at LLC "Yagotinsky meat processing plant" of the Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_miasa_svynei.pdf1,83 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.