Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13331
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Лісова, Ірина Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Lisova, Iryna | - |
dc.date.accessioned | 2025-01-14T07:40:31Z | - |
dc.date.available | 2025-01-14T07:40:31Z | - |
dc.date.issued | 2024-12 | - |
dc.identifier.citation | Лісова І. В. Удосконалення технології вирощування відгодівельного молодняку свиней у ФГ «Ліра Агро» та переробки свинини в ТОВ «Яготинський м’ясокомбінат» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. М. М. Сломчинський, доцент. - Біла Церква, 2024. 54 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13331 | - |
dc.description | This work examines the technology of pork production and processing at the "Lira Agro" farm in the Kyiv region. To analyze the level and completeness of pig feeding, a generally accepted method of assessing feeding technology was used. The study showed that the planned indicators of the efficiency of fattening of young pigs cannot be achieved, because the content of nutrients and energy in the feed does not meet the standard. As a result, a conclusion was drawn that the composition of compound feed should be slightly changed and technical production waste should be introduced instead of grain fodder waste, which is proposed and presented in this paper. The obtained results can be used to improve existing pork production and processing technologies at Lira Agro FG. The master's thesis contains 54 pages, 10 tables, 1 figure, a list of used sources of 28 names. | uk_UA |
dc.description.abstract | У даній роботі досліджено технологію виробництва та переробки свинини в фермерському господарстві «Ліра Агро» Київської області. Для аналізу рівня та повноцінності годівлі свиней було використано загальноприйнятий метод оцінки технології годівлі. Дослідження показало, що заплановані показники ефективності відгодівлі молодняку свиней не можуть бути досягнуті, оскільки вміст поживних речовин та енергії в кормах не відповідає стандарту. В результаті було сформовано висновок, що склад комбікорму слід дещо змінити та ввести відходи технічного виробництва замість зернових кормових відходів, що запропоновано та представлено в даній роботі. Отримані результати можуть бути використані для вдосконалення існуючих технологій виробництва та переробки свинини в ФГ «Ліра Агро». Магістерська робота містить 54 сторінки, 10 таблиць, 1 рисунок, список використаних джерел з 28 найменувань. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | відгодівля молодняку свиней | uk_UA |
dc.subject | fattening of young pigs | uk_UA |
dc.subject | раціони | uk_UA |
dc.subject | rations | uk_UA |
dc.subject | поживні речовини | uk_UA |
dc.subject | nutrients | uk_UA |
dc.subject | корми | uk_UA |
dc.subject | fodder | uk_UA |
dc.subject | норми годівлі | uk_UA |
dc.subject | feeding rates | uk_UA |
dc.subject | продуктивність | uk_UA |
dc.subject | productivity | uk_UA |
dc.subject | середньодобові прирости | uk_UA |
dc.subject | average daily gains | uk_UA |
dc.title | Удосконалення технології вирощування відгодівельного молодняку свиней у ФГ «Ліра Агро» та переробки свинини в ТОВ «Яготинський м’ясокомбінат» Київської області | uk_UA |
dc.title.alternative | Improvement of the technology of growing fattening young pigs at FG "Lira Agro" and pork processing at LLC "Yagotinsky meat processing plant" of the Kyiv region | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.4 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_miasa_svynei.pdf | 1,83 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.