Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13235
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦипкайло, Іван Володимирович-
dc.contributor.authorTsypkailo, Ivan-
dc.date.accessioned2024-12-30T09:55:00Z-
dc.date.available2024-12-30T09:55:00Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationЦипкайло І. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки м’яса кролів в ТОВ «КРОЛІКОФФ ПЛЮС» Черкаської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. І. С. Старостенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 47 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13235-
dc.descriptionBreeding is one of the most important and most mature branches of animal husbandry. Currently, rabbits are bred in almost all countries of the world. Monarchy has developed widely in England, Belgium, Spain, France, the USA and other countries. The natural and economic conditions of our country, the experience of the best rabbit farms, as well as the data of foreign practice show that with the correct organization of production, rabbit breeding is undoubtedly profitable and is an independent and promising branch of animal husbandry Therefore, the goal of our work is to analyze and improve the technology of production and processing of rabbit meat in "Krolikoff Plus" LLC of the Cherkasy region. A comparison of performance indicators of rabbits of different breeds revealed that New Zealand white males were the best in terms of live weight, weighing 3.98 kg at a young age, and 4.66 kg at an adult age. California queens are distinguished by high milk yield - 5,680 g, and as a result, the survival of rabbits in this breed is higher and is 91.9% compared to 89.4% of the New Zealand white breed. In the conditions of this enterprise, the best for breeding were California rabbits, which we offer to keep in the farm. The master's qualification work contains 47 pages, 7 tables, 8 figures, a list of used sources with 38 names.uk_UA
dc.description.abstractКролівництво є однією з найважливіших та найбільш скоростиглих галузей тваринництва. В даний час розведенням кроликів займаються майже у всіх країнах світу. Кролівництво набуло широкого розвитку в Англії, Бельгії, Іспанії, Франції, США та інших країнах. Природно-економічні умови нашої країни, досвід роботи найкращих кролівницьких господарств, а також дані зарубіжної практики показують, що за правильної організації виробництва кролівництво безперечно вигідне і є самостійною та перспективною галуззю тваринництва Тому метою нашої роботи є аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки м’яса кролів в ТОВ "Кролікофф Плюс" Черкаської області. Порівняння показників продуктивності кролів різних порід було виявлено, що кращими за живою масою виявилися самці новозеландської білої породи, вага яких становить у молодому віці 3,98 кг, а у повновікових – 4,66 кг. Високою молочністю відрізняються кролематки каліфорнійської породи – 5680 г, і як наслідок збереженість кроленят у даній породі вище і становить 91,9 % проти 89,4 % новозеландської білої породи. В умовах даного підприємства кращими для розведення виявилися кролі каліфорнійської породи, яких ми і пропонуємо утримувати в господарстві. Кваліфікаційна робота магістра містить 47 сторінки, 7 таблиць, 8 рисунків, список використаних джерел із 38 найменування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectкаліфорнійська породаuk_UA
dc.subjectCalifornian breeduk_UA
dc.subjectновозеландська біла породаuk_UA
dc.subjectNew Zealand white breeduk_UA
dc.subjectжива масаuk_UA
dc.subjectlive massuk_UA
dc.subjectекстер’єрuk_UA
dc.subjectexterioruk_UA
dc.subjectвідтворні якості кролематокuk_UA
dc.subjectreproductive qualities of female rabbitsuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва та переробки м’яса кролів в ТОВ «КРОЛІКОФФ ПЛЮС» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of rabbit meat production and processing technology at KROLICOFF PLUS LLC of Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_kroliv.pdf953,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.