Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1290
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПерцьовий, Іван Васильович-
dc.contributor.authorPertsovyi, Ivan-
dc.date.accessioned2018-10-10T08:23:03Z-
dc.date.available2018-10-10T08:23:03Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationПерцьовий І.В. Формування дози внутрішнього опромінення сільського населення, що проживає на радіоактивно забруднених територіях лісостепової зони / І.В.Перцьовий // Агробіологія: Збірник наукових праць. - Біла Церква: БНАУ, 2013 .- Вип.10(100) .- С. 44 – 47.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1290-
dc.descriptionInvestigated the activity of 137Cs and 90Sr in milk, meat, potatoes and other vegetables that are grown in garden plots of residents of villages of Yosypovka and Tarasovka Belotserkovsky district Kiev area exposed to radioactive contamination as a result of the Chernobyl catastrophe. With the consumption of food products, which is produced on household plots, the dose of internal radiation exposure of the inhabitants of the village Yosypovka is 0,065 mSv/year, and the village Tarasovka - 0,0283 mSv/year. The largest contribution to the internal dose makes the consumption of milk and potatoesuk_UA
dc.description.abstractДосліджено активність 137Cs і 90Sr у молоці, м’ясі, картоплі та іншій овочевій продукції, що вирощується на присадибних ділянках жителів сіл Йосипівка та Тарасівка Білоцерківського району Київської області, які зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи. При споживанні продовольчої продукції, отриманої на власних присадибних ділянках доза внутрішнього опромінення жителів села Йосипівка складає 0,065 мЗв/рік, а села Тарасівка – 0,0283 мЗв/рік. Найбільший внесок в дозу внутрішнього опромінення вносить споживання молока та картоплі. Определена активность 137Cs и 90Sr в молоке, мясе, картофеле и другой овощной продукции, которая выращивается на приусадебных участках жителей сел Йосыповка и Тарасовка Белоцерковского района Киевской области, находящихся на радиоактивно загрязненных территориях вследствие Чернобыльской катастрофы. При потреблении продовольственной продукции, выращенной на приусадебных участках, доза внутреннего облучения жителей села Йосиповка составляет 0,065 мЗв/год, а села Тарасовка – 0,0283 мЗв/год. Наибольший вклад в дозу внутреннего облучения вносит потребление населением молока и картофеля.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectрадіонуклідиuk_UA
dc.subject137Cs, 90Sruk_UA
dc.subjectсільське населенняuk_UA
dc.subjectпродовольча продукціяuk_UA
dc.subjectприсадибні ділянкиuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectм'ясоuk_UA
dc.subjectкартопляuk_UA
dc.subjectдоза внутрішнього опроміненняuk_UA
dc.subjectрадионуклидыuk_UA
dc.subject137Cs, 90Sruk_UA
dc.subjectсельское населениеuk_UA
dc.subjectпродовольственная продукцияuk_UA
dc.subjectприусадебные участкиuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectмясоuk_UA
dc.subjectкартофельuk_UA
dc.subjectдоза внутреннего облученияuk_UA
dc.subjectradionuclidesuk_UA
dc.subject137Cs, 90Sruk_UA
dc.subjectfood productsuk_UA
dc.subjecthousehold plotsuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectmeatuk_UA
dc.subjectpotatoesuk_UA
dc.subjectdose of internal exposureuk_UA
dc.titleФормування дози внутрішнього опромінення сільського населення, що проживає на радіоактивно забруднених територіях лісостепової зониuk_UA
dc.title.alternativeФормирование дозы внутреннего облучения сельского населения, проживающего на радиоактивно загрязненных территориях лесостепной зоныuk_UA
dc.title.alternativeThe contribution of food products grown on household plots in the formation of the radiation exposure doses of the population living in the radioactive contaminated territories of forest-steppe areauk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc504.664 (477)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
formuvannia_dozy.pdf283,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.