Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12310
Title: Організація виробництва десертних сумішей для морозива
Other Titles: Organization of the production of dessert mixtures for ice cream
Authors: Федоткіна, Анастасія Миколаївна
Fedotkina, Anastasiia
Keywords: суміш для морозива;ice cream mix;десертні суміші;dessert mixes;морозиво;ice cream;молоко;milk;сировина;raw materials;органолептичні показники;organoleptic indicators;мікробіологічні показники;microbiological indicators
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Федоткіна А. М. Організація виробництва десертних сумішей для морозива: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Загоруй, доцент. — Біла Церква, 2024. — 43 с.
Abstract: Морозиво – улюблений продукт більшості людей, який користується попитом у споживачів особливо у літній період. Наразі широкого попиту серед споживачів набуває м’яке морозиво, виробниками якого є заклади громадського харчування, ресторанно-готельного господарства. Такі заклади замовляють готові десертні суміші для морозива на молокопереробних підприємствах, а доводять до стану м’якого морозива за допомогою фризера безпосередньо у закладі харчування. Проведено аналіз технології виробництва молочних сумішей для морозива. Визначено основну сировину та вимоги до неї. Зроблено продуктовий розрахунок сировини, підібрано обладнання для виготовлення десертних сумішей. Представлено можливий алгоритм виявлення критичних точок контролю (КТК) відповідно до НАССР за виробництва запропонованого продукту. Знайдено екологічні ризики та шляхи їх вирішення. Доведено економічну доцільність виробництва запропонованого продукту.
Description: Ice cream is a favorite product of most people, which is in demand among consumers, especially in the summer. Currently, soft ice cream is in wide demand among consumers, the producers of which are catering establishments, restaurants and hotels. Such establishments order ready-made dessert mixtures for ice cream from milk processing enterprises, and bring them to the state of soft ice cream with the help of a freezer directly in the catering establishment. The analysis of the production technology of milk mixtures for ice cream was carried out. The main raw materials and their requirements have been determined. The product calculation of raw materials was made, the equipment for the production of dessert mixtures was selected. A possible algorithm for identifying critical control points (CCP) in accordance with HACCP for the production of the proposed product is presented. Environmental risks and ways to solve them were found. The economic feasibility of the production of the proposed product has been proven
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12310
metadata.dc.identifier.udc: 637.146.34
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_desertnykh.pdf610,32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.