Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11593
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПарасюк, Дарина Сергіївна-
dc.contributor.authorParasyuk, Daryna-
dc.date.accessioned2024-06-04T11:44:41Z-
dc.date.available2024-06-04T11:44:41Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationПарасюк Д. С. Аналіз і удосконалення технології сиркових виробів в умовах ТОВ «Лубенський молочний завод»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О.П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2023. — 48 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11593-
dc.descriptionThe master's thesis is devoted to a detailed study of the technological processes of cheese production and the development of measures for their further improvement. The research was conducted in 2022-2023 at the milk processing enterprise "Lubensky Dairy Plant" LLC in the Poltava region. To achieve the set goals, a number of tasks were solved in the work, in particular, processing of financial reports and plans of the enterprise, analysis of raw materials according to organoleptic, physico-chemical and microbiological indicators. The technological operations of the production of cheeses and other dairy products have been carefully analyzed. The proposed technological and hardware-technical solutions are aimed at improving product quality, production efficiency and compliance with safety and quality standards. Effective measures to ensure the safety and harmlessness of technological processes have been developed. The work also identifies factors that affect the economic efficiency of the enterprise and suggests ways to increase it, in particular, through cost optimization and improvement of logistics processes. The key results are developed technical and organizational solutions for improving cheese production at Lubensky Dairy Plant LLC, which opens up prospects for increasing the company's competitiveness on the dairy market.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена детальному вивченню технологічних процесів виробництва сирів та розробці заходів для їх подальшого удосконалення. Дослідження було проведено у 2022-2023 роках на молокопереробному підприємстві ТОВ "Лубенський молочний завод" в Полтавській області. Для досягнення поставлених цілей в роботі було вирішено ряд завдань, зокрема, опрацювання фінансових звітів і планів підприємства, аналіз сировини за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Ретельно проаналізовано технологічні операції виробництва сирів та іншої молочної продукції. Пропоновані технологічні та апаратурно-технічні рішення спрямовані на поліпшення якості продукції, ефективність виробництва та відповідність стандартам безпеки та якості. Розроблено ефективні заходи забезпечення безпечності та нешкідливості технологічних процесів. Також в роботі визначено фактори, які впливають на економічну ефективність підприємства та запропоновано шляхи її підвищення, зокрема, через оптимізацію витрат та вдосконалення логістичних процесів. Ключовими результатами є розроблені технічні та організаційні рішення для удосконалення виробництва сирів на ТОВ "Лубенський молочний завод", що відкриває перспективи для підвищення конкурентоспроможності підприємства на ринку молочної продукції.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectсир кисломолочнийuk_UA
dc.subjectfermented milk cheeseuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectобладнанняuk_UA
dc.subjectequipmentuk_UA
dc.subjectрозрахункиuk_UA
dc.subjectcalculationsuk_UA
dc.titleАналіз і удосконалення технології сиркових виробів в умовах ТОВ «Лубенський молочний завод»uk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of cheese products in the conditions of Lubensky Dairy Plant LLCuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.146.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Парасюк Дарина Сергіївна МАГ 23.pdf1,14 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.