Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11115
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМузиченко, Володимир Андрійович-
dc.contributor.authorMuzychenko, Volodymyr-
dc.date.accessioned2024-04-23T07:11:38Z-
dc.date.available2024-04-23T07:11:38Z-
dc.date.issued2020-01-
dc.identifier.citation"Determination of influence of modes of storage fruit and vegetable products in its condition" ; Muzychenko V. ; 133-139 01.2020 DOI: 10.31548/machenergy.2020.01.133-139uk_UA
dc.identifier.issn2663-1334-
dc.identifier.issn2663-1342-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11115-
dc.description.abstractWe analyzed the levels of consumption of fruit and vegetable products and its losses. It proposed to use information from a storage facility on its condition to determine the effect of storage conditions on the condition. Analyzed ways of obtaining information from crop production on her condition. The necessity of providing information on the status of the storage facility, depending on the condition of the storage conditions, as well as the impact on the duration of storage modes in an analytical form. The necessity for the use of storage efficiency as the optimization and simulation mathematical modeling of the impact of external influences on the stored product. The analytical description of the production condition depending on the storage conditions allowing to determine one of modes of storage, depending on the planned storage efficiency remaining under fixed conditions. In the example according to the redox potential of plant raw material with succulent tissues of storage time the technique its exponential approximation. The dependence of the efficiency of its storage mode, which can serve as an objective function in the optimization of these regimes. The prerequisites for simulation of the effect of external influences on the storage efficiency and optimize storage by the criterion of minimum loss mode if the controlled variables are the length of storage, and the temperature and humidity in the warehouse. Mathematical models of processes of storage make it possible to adjust the modes during storage and predict the state of the stored object. \ Проаналізовано рівні споживання плодоовочевої продукції та її втрат. Запропоновано використовувати інформацію від об’єкта зберігання про його стан для визначення впливу умов зберігання на цей стан. Проаналізовано способи отримання інформації від продукції рослинництва про її стан. Обґрунтовано необхідність надання інформації про стан об’єкта зберігання, залежно цього стану від режимів зберігання, а також впливу режимів зберігання на його тривалість в аналітичному вигляді. Обґрунтовано необхідність використання для підвищення ефективності зберігання як оптимізаційне, так і імітаційне математичне моделювання впливу зовнішніх впливів зберігається на продукцію. Отримано аналітичний опис залежності стану продукції від режимів зберігання, що дозволяють визначати один з режимів зберігання в залежності від планової ефективності зберігання при фіксованих інших режимах. На прикладі залежності окислювально-відновного потенціалу рослинної сировини з соковитими тканинами від тривалості зберігання викладена методика її апроксимації експонентою. Отримана залежність ефективності зберігання від її режимів, яка може служити цільовою функцією при оптимізації цих режимів. Створені передумови для імітаційного моделювання впливу зовнішніх впливів на ефективність зберігання та оптимізації режимів зберігання за критерієм мінімуму втрат, якщо регульованими змінними є тривалість зберігання, а також температура і вологість повітря в сховищі. Математичні моделі процесів зберігання дають можливість корегувати режими в процесі зберігання і прогнозувати стан зберігаються об’єктів.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherJournal of Rural Production Researchuk_UA
dc.relation.ispartofseries1;Відсутня-
dc.subjectagricultural production, storage, efficiency, modes, mathematical modeling.uk_UA
dc.subjectсільськогосподарська продукція, зберігання, ефективність, режими, математичне моделювання.uk_UA
dc.titleDetermination of influence of modes of storage fruit and vegetable products in its conditionuk_UA
dc.title.alternativeВизначення впливу режимів зберігання плодоовочевої продукції на її станuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc631.354.2:633.85uk_UA
dc.identifier.doi10.31548/machenergy.2020.01.133-139-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Machinery & Energetics_Vol. 11, No. 1_133-139.pdf511,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.