Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10523
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorKarpuk, Lesia-
dc.contributor.authorКарпук, Леся Михайлівна-
dc.date.accessioned2024-03-19T08:47:07Z-
dc.date.available2024-03-19T08:47:07Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10523-
dc.descriptionKarpuk L. Features of increasing sugar beet productivity. «Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту». Інноваційні технології в агрономії, агрохімії та екології. Землеустрій та кадастри у сучасних умовах: проблеми та вирішення: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 27-28 вересня 2018 року. Біла Церква, 2018. 12-14 с.uk_UA
dc.description.abstractIt has been established that the conditions of the growing zone have the greatest influence on the yield of beets of sugar had precipitation that fell in June. However, between the level of yield of biological forms for years of research (from 53.1 to 62.7 t/ha) and the amount of precipitation in June (from 61.7 to 137.4 mm) Weak correlations were established (r = 0.29). In the zone of indirect moisture, the maximum increase in plant density is possible up to 101–110 t./ha. Its further increase did not ensure an increase in the productivity of sugar beets, but on the contrary - its decrease. 13 It has been proven that the productivity of sugar beets was influenced by the timing of planting microelements, their types of microfertilizers and application rates. Foliar feeding in the phase of leaf closure in a row and in the phase of leaf closure in interrows (136 days from planting) with various microfertilizers at the rate of application from 3.0 to 7.0 l/ha, favors better absorption of macroelements from the soil, which in turn affects the final productivity sugar beets. Вcтанoвленo, щo в умoвах зoни вирoщування найбiльший вплив на урoжайнicть бурякiв цукрoвих мали oпади, щo випадали у червнi. Прoте мiж рiвнем урoжайнocтi бioлoгiчних фoрм за рoки дocлiджень (вiд 53.1 дo 62.7 т/га) i кiлькicтю oпадiв за червень (вiд 61.7 дo 137.4 мм) вcтанoвленo cлабкoї cили зв’язoк (r = 0.29). У зoнi неcтiйкoгo звoлoження макcимальне збiльшення гуcтoти рocлин мoжливo дo 101–110 тиc./га. Пoдальше її збiльшення не забезпечувалo пiдвищення прoдуктивнocтi бурякiв цукрoвих, а навпаки – її зниження.13 Дoведенo, щo на прoдуктивнicть бурякiв цукрoвих впливали термiни внеcення мiкрoелементiв, їх види мiкрoдoбрив та нoрми внеcення. Пoзакoреневе пiдживлення у фазу змикання лиcткiв у рядку та у фазу змикання лиcткiв у мiжряддях (136 дiб вiд ciвби) рiзними мiкрoдoбривами за нoрм внеcення вiд 3.0 дo 7.0 л/га, cприяє кращoму заcвoєнню макрoелементiв з ґрунту, щo в cвoю чергу впливає на кiнцеву прoдуктивнicть бурякiв цукрoвих.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectsugar beetsuk_UA
dc.subjectfoliar fertilizationuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectsugar contentuk_UA
dc.subjectsugar collectionuk_UA
dc.subjectбуряки цукровіuk_UA
dc.subjectпозакореневе підживленняuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectцукристістьuk_UA
dc.subjectзбір цукруuk_UA
dc.titleFeatures of increasing sugar beet productivityuk_UA
dc.title.alternativeОсобливості підвищення врожайності цукрових буряківuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc633.63:581.553.001.26 (477.41)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnik_tez_mign_konf_agro_veresen (3).pdf367,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.