Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1048
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorDyachenko, Leonid-
dc.contributor.authorДяченко, Леонід Сидорович-
dc.contributor.authorSyvyk, Tetyana-
dc.contributor.authorСивик, Тетяна Леонідівна-
dc.contributor.authorKosyanenko, Olena-
dc.contributor.authorКосяненко, Олена Михайлівна-
dc.date.accessioned2018-08-15T14:38:39Z-
dc.date.available2018-08-15T14:38:39Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn2310-9289-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1048-
dc.descriptionDyachenko L. Influence of different levels of Cadmium in ration with natural detoxicant on performance, digestibility of substances and metabolism of Nitrogen in young fattening pigs / L.Dyachenko, T.Syvyk , O.Kosyanenko // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2015 .- №1(116) .- С.163–168.uk_UA
dc.description.abstractThe results of researches on the use of fodder beet and apple pomace as detoxicants of heavy metals, in particular Cadmium, in the body of young fattening pigs. In this case established that the content of Cadmium in the diet at MPC leads to deterioration of digestibility of nutrients and Nitrogen assimilation, resulting in decreases the average daily live weight gain of pigs on 14.43 % and at the same time rising forage costs for increase at 16.8 %. The inclusion in the diet of dried apple pomace (1.5 g / kg of body weight) or fodder beet (7 % of the total dietary ration) with elevated levels of Cadmium leads that performance and feed conversion in young pigs approaching the level of control.Наведено результати досліджень щодо використання кормових буряків і яблучних вичавок у ролі детоксикантів важких металів, зокрема Кадмію, в організмі молодняку свиней на відгодівлі. При цьому встановлено, що вміст Кадмію в раціоні на рівні ГДК спричинює погіршення перетравності поживних речовин і засвоєння азоту, унаслідок чого зменшується середньо-добовий приріст свиней на 14,43 % та водночас підвищуються затрати корму на приріст на 16,8 %. За уведення в раціон сухих яблучних вичавок (1,5 г/кг маси тіла) чи кормових буряків (7 % від загальної поживності раціону) за підвищеного рівня Кадмію продуктивність і оплата корму у молодняку свиней наближається до рівня контролюПриведены результаты исследований по использованию кормовой свеклы и яблочных выжимок в роли детоксикантов тяжелых металлов, в частности Кадмия, в организме молодняка свиней на откорме. При этом установлено, что содержание Кадмия в рационе на уровне ПДК вызывает ухудшение переваривания питательных веществ и усвоения Азота, вследствие чего уменьшается среднесуточный прирост свиней на 14,43 % и одновременно повышаются затраты корма на прирост на 16,8 %. При включении в рацион сухих яблочных выжимок (1,5 г/кг массы тела) или кормовой свеклы (7 % от общей питательности рациона) на фоне повышенного уровня Кадмия продуктивность и оплата корма у молодняка свиней приближается к уровню контроляuk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectfeed detoxicantsuk_UA
dc.subjectCadmiumuk_UA
dc.subjectyoung pigsuk_UA
dc.subjectperformanceuk_UA
dc.subjectapple pomaceuk_UA
dc.subjectfodder beetuk_UA
dc.subjectdigestibilityuk_UA
dc.subjectкормові детоксикантиuk_UA
dc.subjectКадмійuk_UA
dc.subjectмолодняк свинейuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectкормовые детоксикантыuk_UA
dc.subjectпродуктивностьuk_UA
dc.titleInfluence of different levels of Cadmium in ration with natural detoxicant on performance, digestibility of substances and metabolism of Nitrogen in young fattening pigsuk_UA
dc.title.alternativeВплив різних рівнів Кадмію в раціоні з природними детоксикантами на продуктивність, перетравність речовин та обмін Азоту у молодняку свиней на відгодівліuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.4.084.522:612.015.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Influence_ of_ different.pdf476,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.