Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10455
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorZhemoida, Vitalii-
dc.contributor.authorHryshchenko, Olena-
dc.contributor.authorKots, Serhii-
dc.contributor.authorBashkirova, Nataliia-
dc.contributor.authorZhemoida, Alla-
dc.contributor.authorKarpuk, Lesia-
dc.contributor.authorSpriazhka, Roman-
dc.contributor.authorЖемойда, Віталій Леонідович-
dc.contributor.authorГрищенко, Олена Миколаївна-
dc.contributor.authorКоць, Сергій Ярославович-
dc.contributor.authorБашкірова, Наталія Вікторівна-
dc.contributor.authorЖемойда, Алла Володимирівна-
dc.contributor.authorКарпук, Леся Михайлівна-
dc.contributor.authorСпряжка, Роман Олегович-
dc.date.accessioned2024-03-14T13:41:49Z-
dc.date.available2024-03-14T13:41:49Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.issn2581-6063-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10455-
dc.descriptionVitalii Zhemoida, Olena Hryshchenko, Serhii Kots, Nataliia Bashkirova, Alla Zhemoida, Lesia Karpuk and Roman Spriazhka (2020). Assessment criteria of efficiency of the variety during breeding of the green bean. Plant Archives Volume 20 No. 2, 2020 pp. 4117-4123.uk_UA
dc.description.abstractThe article presents the results of a comprehensive assessment of the suitability of varieties of green bean for growing them for vegetable purposes in the conditions of the Forest-Steppe of Ukraine. Thirteen main indicators (yield, maturity, marketability, technological evaluation, resistance against pathogens, height of attachment of the bottom bean, the content of dry matter and sugars, the presence of parchment and fibers, length, thickness, shape of the beans, weight 1000 seeds) were conducted. The weight and the share of the impact of each indicator on the efficiency of cultivation of each variety were taken into account. The given scale allowed to give an objective assessment of varieties of green bean. As a result of the researches the varieties with the highest points of the total index of efficiency of a variety Dynamit (23.7 points), Goldjawel (25 points), Tenderette (25.1 points), Sina (22.3 points), were obtained and can be recommended as initial material. The reaction of highlighted varieties to inoculation with effective Rhizobium phaseoli 657 and 700a strains was investigated. У статті наведено результати комплексної оцінки придатності сортів квасолі стручкової для їх вирощування на овочеві цілі в умовах Лісостепу України. Тринадцять основних показників (урожайність, зрілість, товарність, технологічна оцінка, стійкість до патогенів, висота прикріплення нижнього бобу, вміст сухої речовини і цукрів, наявність пергаменту і волокон, довжина, товщина, форма бобів, маса 1000 насінин). Враховували вагу та частку впливу кожного показника на ефективність вирощування кожного сорту рахунок. Наведена шкала дозволила дати об’єктивну оцінку сортам стручкової квасолі. В результаті проведених досліджень в сорти з найвищими балами сумарного показника ефективності сорту Динаміт (23,7 бала), Голджавел (25 балів), Отримано тендеретт (25,1 бала), Сіна (22,3 бала), які можна рекомендувати як вихідний матеріал. Реакція досліджено виділені сорти для інокуляції ефективними штамами Rhizobium phaseoli 657 і 700.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherPlant Archivesuk_UA
dc.subjectgreen beansuk_UA
dc.subjectassessment criteriauk_UA
dc.subjectscale of variety efficiencyuk_UA
dc.subjectselectionuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.subjectvaluable economic traituk_UA
dc.subjectinoculationuk_UA
dc.subjecteffective strainsuk_UA
dc.subjectстручкова квасоляuk_UA
dc.subjectкритерії оцінкиuk_UA
dc.subjectшкала ефективності сортуuk_UA
dc.subjectселекціяuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectгосподарська ознакаuk_UA
dc.subjectщепленняuk_UA
dc.subjectефективні штамиuk_UA
dc.titleAssessment criteria of efficiency of the variety during breeding of the green beanuk_UA
dc.title.alternativeКритерії оцінки продуктивності сорту при селекції квасолі стручковоїuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4117-4123 (6463).pdf335,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.