Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10102
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСалтанюк, Віталіна Русланівна-
dc.contributor.authorSaltaniuk, Vitalina-
dc.date.accessioned2024-02-16T10:29:28Z-
dc.date.available2024-02-16T10:29:28Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationСалтанюк В.Р. Порівняльна характеристика ентоморізноманіття у органічних сільськогосподарських культурах: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 101 "Екологія", ОПП "Екологія"/ В.Р. Салтанюк; кер. Т.О. Грабовська.- Біла Церква: БНАУ, 2023.- 54 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10102-
dc.descriptionEntomological diversity on organic crops of soybean, winter wheat, and buckwheat under the conditions of the Skvyra research station was studied. Since organic fields are not protected from pests by chemical means of protection, it is important to know the number and ratio of insects with different food specialization. The number of individuals was determined, Shannon and Pielou diversity іndices were calculated. The main species found in ecosystems (fields, ecotones, field protection forest strips) of organic production are presented. Insects in soybean fields were studied and analyzed - Hemiptera (Heteroptera), Hemiptera Homoptera), Coleoptera, Hymenoptera, Diptera; in the fields of winter wheat - Orthoptera, Hemiptera, Coleoptera, Thysanoptera, Hymenoptera, Diptera; in ruckwheat fields - Thysanoptera, Hemiptera, Heteroptera, Coleoptera. Hymenoptera, Diptera. The obtained results can be used in farms with organic production to ensure the sustainability of the ecosystem. The bachelor's qualification work contains 56 pages, 9 tables, 6 figures, a list of used sources with 42 titles and appendix.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено ентоморізноманіття на органічних культурах сої, пшениці озимої та гречки в умовах Сквирської дослідної станції. Так як органічні поля не захищені від шкідників хімічними засобами захисту, тому важливо знати кількість та співвідношення комах з різною харчовою спеціалізацією. Визначено кількість особин, розраховано індекси різноманітності Шеннона, Пієлоу. Представлено основні види, які зустрічалися у екосистемах полях, екотонах, (полезахисних лісосмугах) органічного виробництва. Вивчено та проаналізовано комах на полях сої - Hemiptera (Heteroptera), Hemiptera (Homoptera), Coleoptera. Hymenoptera, Diptera; на полях пшениці зимої - Orthoptera, Hemiptera, Coleoptera, Thysanoptera, Hymenoptera, Diptera; -:a полях гречки - Thysanoptera, Hemiptera, Heteroptera, Coleoptera. Hymenoptera, Diptera.. Одержані результати можуть бути використані у господарствах з органічним виробництвом для забезпечення стійкості екосистеми. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 56 сторінок, 9 таблиць, 6 рисунків, список використаних джерел із 42 найменувань та додатокuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectентоморізноманіттяuk_UA
dc.subjectentomodiversityuk_UA
dc.subjectкомахиuk_UA
dc.subjectinsectsuk_UA
dc.subjectпшениця озимаuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.subjectсояuk_UA
dc.subjectsoybeanuk_UA
dc.subjectгречкаuk_UA
dc.subjectbuckwheatuk_UA
dc.subjectіндекси біорізноманіттяuk_UA
dc.subjectbiodiversity indicesuk_UA
dc.subjectорганічна сільськогосподарська культураuk_UA
dc.subjectorganic agricultural cropsuk_UA
dc.subjectхарчова спеціалізаціяuk_UA
dc.subjectfood specializationuk_UA
dc.subjectагропродовольча продукціяuk_UA
dc.subjectfood productsuk_UA
dc.subjectорганічна продукціяuk_UA
dc.subjectorganic productsuk_UA
dc.titleПорівняльна характеристика ентоморізноманіття у органічних сільськогосподарських культурахuk_UA
dc.title.alternativeComparative characteristics of the entomodiversity of organic agricultural cropsuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc504uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
comparative_ characteristics.pdf2,78 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.